Zdravlje

Tihi neprijatelj – Hiljade žena ne znaju da imaju opasnu infekciju koja može uzrokovati pobačaj ili prerani porod!

Napisao H. H.

Majka čije je dijete zamalo umrlo nakon što je rođeno prerano odlučila je upozoriti žene na opasnu infekciju koja je bila okidač preranog poroda.

Trudnoća 42-godišnje Amande Butler tekla je posve normalno sve dok joj u 25. tjednu nije puknuo vodenjak. Njezin sin Callum rođen je s vrlo niskom kilažom i prozirnom kožom, a liječnici su mu davali vrlo male šanse za preživljavanje.

U tjednima nakon poroda beba je bila na više operacija i primila je 10 transfuzija krvi, a liječnici su došli do zaključka da je uzrok preranog poroda bila infekcija pod nazivom bacterial vaginosis (BV) .

Kako piše Daily Mail, BV pogađa jednu od tri žene, a nastaje kao rezultat neravnoteže ostalihvaginalnih bakterija što uzrokuje neugodan miris, a ako se ne liječi može dovesti do još težih oboljenja poput klamidije.

Trudnice koje imaju ovu infekciju imaju šest puta veću šansu da pobace ili rode prerano, a najveći problem kod ove infekcije je što često nije na vrijeme ili uopće dijagnosticirana

Inače, maleni Callum danas je zdrav i veseo dječačić, a njegova je majka, poučena groznim iskustvima, odlučila je podijeliti svoju priču i pomoći drugim ženama da im se ne dogodi strahota kroz koju je ona sama prolazila.

kolektiv.me

Komentari

komentara