Video Zdravlje

Imajte pogled zavodnice – Naučite pravilno da nanesete ajlajner (VIDEO)

Napisao admin

Tečni ajlajner je jedna od onih stvari koja može da izgleda fantastično ako je dobro stavljen, ali može i da bude prava katastrofa.


Ajlajner (Foto: Youtube)

Međutim, lepa istina je da je veoma lako naučiti ispravan postupak nanošenja, a kada ga savladate trebaće vam svega dva minuta da savršeno našminkate oči. Mišel Fan, koja ima svoj kanala na Jutjubu i bavi se šminkom, objašnava vam kako to da uradite.

Prvo je jako bitno da odaberete odgovarajući ajlajner. Danas na tržištu mogu da se nađu različiti oblici i formule, a vi se odlučite za ono što vam najviše odgovara. Najčešće možete naći ajlajnere koji imaju četkicu koju umačete u formulu, ili one koji više liče na markere i jako su dobri za početnike. Još jedan vid tečnog ajlajnera koji je jako popularan jeste sličan markeru, ali se na vrhu nalazi četkica kroz koju izlazi formula.

Prva tehnika nazvana je “spajanje linijica”, i upravo to i predstavlja. Počinjući u unutrašnjem uglu oka, iscrtajte nekoliko crtica duž linije trepavica, pa se posle vratite i spojite ih. Ona ovu tehniku preporučuje svim novajlijama, jer se tako pravi najmanje grešaka. Jako je bitno da linija bude što bliže trepavicama.

Sledeća tehnika podrazumeva iscrtavanje trougla u spoljašnjem uglu, tamo gde bi trebalo da bude “krilo” ajlajnera. Kada ga crtat, obratite pažnju na to da bude odgovarajuće dužine i debljine. Kada ste nacrtali trougao, povucite liniju od njega ka unutrašnjem uglu oka. Kada ste sve spojili, popunite praznine i imaćete savršen ajlajner.

Tehnika koju Mišel sama najčešće koristi ujedno je i najčešći način stavljanja ajlajnera. Počnite u unutrašnjem uglu, i dugačkim pokretima iscrtajte liniju duž linije trepavica. Pri poslednoj trećini oka, počnite da “dižete” liniju od trepavica, a posle dodajte još jednu liniju ispod nje, koja će da se spaja sa prvom. Popunite dobijeni trougao.

Za tanku i prirodnu liniju, poslužite se ovom tehnikom. Potreban vam je “marker” ajlajner, koji ćete jednostavno prislanjati uz liniju trepavica. Trag koji ostavlja biće suptilan i tanak. Kada dođete do spoljašnjeg ugla oka, istim pokretima prislanjanja ajlajnera napravite “krilo” koje vam odgovara.

Ako vam ni jedna od ovih tehnika ne odgovara, te želite savršen mačji pogled za minut, možda biste mogli da pokušate sa samolepljivim ajlajnerom. Ovi stikeri mogu da se nabave u bolje snabdevenim parfimerijama, a veoma su laki za upotrebo – jednostavno ih zalepite što bliže trepavicama.

Pogledajte demonstraciju svih ovih tehnika, i odlučite se za onu koja vam najviše odgovara.

blic

Komentari

komentara