Zdravlje

Izjava Izraelskog ministra odbrane: Sljedećih mjeseci će ostatak populacije dobiti koronavirus

Napisao A. K.

“Moramo se pobrinuti za baku i djeda, ali izdaleka.”

Ključ poraza od globalne pandemije koronavirusa je izolacija starije populacije u nadi da će mladi ljudi koji nisu u rizičnoj skupini zbog komplikacija razviti imunitet stada, rekao je izraelski ministar obrane u petak u snimljenom saopćenju.

“Najvažnija stvar … je odvojiti starije od mlađih ljudi. Jedina najsmrtonosnija kombinacija je kada baka zagrli svog unuka”, rekao je desničarski političar.

“Ono što trebamo učiniti u sljedećem vremenskom razdoblju je briga za baku i djeda, ali iz daleka. Mnogo Whatsapps-a i Skype-a, ili koju god vi mrežu koristite.”

“Donesite im hranu, očistite kutiju prije nego što odete i onda je oni odnesu u svoju kuću, ali ne ulazite u kuću, nemoj ih grliti jer riskiraš”, precizirao je Bennett.

Prema Bennettu, sljedećih mjeseci će ostatak populacije dobiti virus – a većina zaraženih neće očitovati nikakve simptome niti biti svjesna da nosi bolest.

Na ovaj način bi većina populacije razvila imunitet na virus, okončavši epidemiju.

Broj izraelskih kontrakcija koronavirusa porastao je s 244 nove infekcije u posljednja 24 sata, čime je današnji iznos u petak smanjen na 677. Najmanje 12 njih ostaje u životnoj opasnosti.

Svjetlo Dunjaluka Portal

Komentari

komentara