Zdravlje

Samo ovaj napitak može da vam smanji visok krvni pritisak

Napisao H. H.

Ljekovita svojstva ovog pića će vas iznenaditi.

Simptomi visokog krvnog pritiska su najčešće glavobolja, zamagljen vid i probadanje u grudima. Ali postoji jedno piće koje će za tren oka riješiti ove probleme i spustiti visok krvni prtisak na normalu.

Hipertenzija povećava rizik od srčanog i moždanog udara i zbog toga je važno držati krvni pritisak pod kontrolom. Kako biste to bili u mogućnosti da uradite, morate da poznajete osnovne simptome ovog oboljenja, ali i da znate kako da ih tretirate.

Prije svega, ono što može da vam pomogne u snižavanju krvnog pritiska je dijeta, odnosno programska ishrana uređena za ovo stanje organizma.

Međutim, postoji i jedno piće koje vam može olakšati tegobe i značajno doprinijeti u normalizaciji hipertenzije.

Prema medicinskom sajtu ‘University Health News’, kokosova voda je odličnan napitak koji snižava krvni pritisak.

Kokosova voda je puna potazijuma krucijalnog minerala koji održava balans natrijuma u tijelu.

Prevelika količina natrijuma u organizmu dovodi do povećanja krvnog pritiska, pa je ovaj napitak u tom slučaju i više nego blagotvoran.

Kokosova voda je prepuna elektrolita i minerala, a ima jako malo masti, kalorija i ugljenih hidrata, što je čini vrlo dobrim pićem.

Pored snižavanja krvnog pritiska, kokosova voda djeluje i antioksidantski na tijelo, redukuje holesterol, štiti krvne sudove i potpomaže rad jetre, piše “Telegraf“.

Komentari

komentara