Zdravlje

Pojedite celer svaki dan i vaše će tijelo dobiti ovih 14 zdravstvenih pogodnosti!

Napisao H. H.

Ovaj vodenasti i hrskavi biljni štapić je vjerojatno najviše podcijenjena hrana! On sadrži jednu od najmoćnijih antioksidativnih i protuupalnih komponenti i sposoban je pojačati intracelularnu komunikaciju, zajedno s našim imunitetom, i što je najvažnije, može popraviti oštećenja uzrokovana toksinima u DNK.

Možda vjerujete da je ovo povrće samo ispunjeno vodom i možda s nešto malo vlakana, međutim, u krivu ste jer je ovo povrće puno korisnije i ima mnogo više prednosti nego što mislimo. Nastavite čitati članak i pripremite se za iznenađenje.

Ovo povrće je bogati izvor vitamina i minerala, kao što su vitamin A, vitamin B, vitamin C, vitamin K, kalij, magnezij i kalcij. Međutim, najvažniji sastojci u njemu su fitonutrijenti.

Oni štite od sunčevih zraka i insekata, međutim, učinci koje ima na ljudska bića su doista impresivni, prenosi Clean food house.

Fitonutrijenti sadrže jednu od najmoćnijih antioksidativnih i protuupalnih komponenti i sposobni su pojačati intracelularnu komunikaciju, zajedno s našim imunitetom, i što je najvažnije, mogu popraviti oštećenja uzrokovana toksinima u DNK.

Odjel za poljoprivredu sugerira da redovitim konzumiranjem ovih fitonutrijenata možete spriječiti i smanjiti šanse za razvoj nekih vrsta srčanih bolesti i raka!

Ovo su kratkoročne prednosti celera:

Povećana hidratacija
Smanjenje težine
Smiruju se upale
Sprječava refluks kiseline i žgaravicu
Smanjuje šanse za bolesti povezane s sluznicom želuca
Poboljšava probavu
Regulira krvni tlak i razinu kolesterola
Osigurava alkalnu ravnotežu u vašem organizmu
Opušta živce i mišiće
Poboljšava vid
Prirodni je afrodizijak
Odbija komarce
Poboljšava plodnost muškaraca
Pozitivni rezultati bit će vidljivi nakon prvih sedam dana konzumacije.

Komentari

komentara