Zdravlje

VIKALA JE U SNU: “NEMOJ, DEDA, BOLI ME” Poslao devetgodišnjakinju u prodavnicu, pa je uvukao u kuću i…

Napisao A. K.

Penzioner Ljubomir D. (85) iz Zaplanjske Toponice kod Gadžinog Hana u Srbiji osuđen je nepravosnažnom presudom Višeg suda u Nišu na osam godina zatvora jer je 23. jula 2016. godine obljubio maloletnu djevojčicu A.T. iz istog sela, koja je tada imala svega devet godina.
Ljubomir, koji je u vrijeme izvršenja djela imao 82 godine, oglašen je krivim za krivično djelo obljube sa djetetom jer je djevojčici rođenoj 2007. godine stavio prst u spolni organ čime je izvršio “sa obljubom izjednačeni čin”.

Se*sualno zlostavljanje se odigralo u kući Ljubomira D. u ovom selu, nakon što mu je djevojčica prethodno u seoskoj prodavnici kupila i donijela pivo. On se tereti da je djevojčicu sa terase ugurao u svoju porodičnu kuću a potom je gurnuo na krevet. Dok je jednom rukom držao njene ruke, drugom rukom joj je skinuo bermude i gaćice do koljena. Onda je srednjim prstom prodro u spolni organ djevojčice, nanijevši joj lakše povrede genitalija – manji rascjep sluzkože i krvni podliv, piše “Blic“.

Ljubomir je na suđenju negirao sve što mu se stavlja na teret braneći se da ne osjeća spolni nagon i da nema potrebu da ga zadovolji. Potvrdio je da su u dvorištu kuće toga dana bili dsevojčica i njena braća A.T. (14) i S.T. (5), jer žive u komšiluku pa često dolaze da se igraju.

Prema njegovim riječima, on je poslao starijeg brata da kupi četiri flaše piva, koje je dječak popio nakon toga sa njim. Nakon toga je istog dječaka poslao po još četiri piva a djeca su se igrala u dvorištu i povremeno ulazila u kuću, s tim što navodno kada je djevojčica ulazila u kuću, on nije ulazio u te prostorije. Sutradan je kod njega došla majka djevojčice M.A. koja mu, inače, duguje 20.000 dinara, i upitala ga: “Zašto mi dijete uništi”, a on joj je odgovorio da ništa nije uradio “otprilike pretpostavivši na šta se pitanje odnosi”.

Optužnicom Višeg tužilaštva Ljubomir je bio optužen za krivično djelo silovanja, ali kako je utvrđeno da maloljetnica nije pružala otpor već da je samo plakala, prvostepenom presudom je oglašen je krivim za krivično djelo obljuba sa djetetom.

Komentari

komentara