Zdravlje

Blagodati morske vode

Napisao H. H.

More može imati itekako pozitivan utjecaj na naše tijelo.

More nije samo ljetni trend i bućkanje u plićaku kako bismo se osvježili. Ono je puno, puno više od toga. Nekima more obilježava život i ne mogu si niti zamisliti živjeti negdje gdje ono ne postoji. Morska voda, u skladu s tim, sadržava brojne blagodati kojima obogaćuje ljudski život na razne načine.

Po sastavu je morska voda obična, čista voda od 96,5 % uz dodatak otopljenih soli i drugih organskih tvari koje čine ostatak od 3,5 %. Uz soli, morska voda sadrži i mnoge druge tvari poput magnezija, kalcija, natrija, silicija, te razne vitamine i aminokiseline, piše “Žena.hr“.

Morska voda utječe i poboljšava mnoge procese u tijelu čovjeka.

Koža

Potiče obnovu stanica i čisti kožu. Također djeluje protuupalno, pomaže u borbi s celulitom i ima antiaging djelovanje. Također, boravak u vodi potiče nas na aktivnosti kao što su plivanje, ronjenje ili sudjelovanje u aerobiku u vodi što pomaže u oblikovanju tijela.

Stimuliše metabolizam

Dobro utječe na organe kao što su bubrezi i jetra čija je glavna funkcija izbacivanje štetnih tvari iz organizma. Ubrzava cjelokupni rad metabolizma i pomaže u izbacivanju viška tekućine iz tijela.

Utjecaj na dišne puteve

Inhaliranje slanom vodom utječe na poboljšanje rada dišnih puteva, pročišćava sinuse i pomaže u borbi protiv bakterija i nakupljanja sluzi. Morski zrak zbog svojih negativnih iona pomaže ljudima koji pate od astme ili raznih alergija.

Suzbijanje stresa

Kao što smo već spomenuli, morska voda sadrži dosta magnezija koji pomaže u oslobađanju od stresa. Plava boja mora djeluje jako pozitivno, smirujuće i opuštajuće, a sami boravak uz more dokazano popravlja raspoloženje.

Opuštanje i ublažavanje bolova

More ublažava bolove u tijelu, osobito bolne mišiće jer potiče opuštanje.

Komentari

komentara