Zdravlje

Konzumacijom voća i povrća smanjuje se rizik od karcinoma dojke

Napisao H. H.

Preporučuje se da počnete da konzumirate ove namirnice jer smanjuju mogućnost od nastanka kancera!

Istraživanja su pokazala da je odlična prevencija od karcinoma dojke promjena načina ishrane, a evo šta treba da jedete svakog dana protiv opake bolesti, piše “Lepa & srećna“.

Na Harvardskom univerzitetu dokazano je da ukoliko redovno konzumirate voće i povrće, smanjujete rizik od karcinoma dojke. Stručnjaci ističu da biljke kupusnjače ili kupusasto povrće, kao i žuto i narandžasto povrće imaju nevjerovatan efekat u prevenciji bolesti. Istraživanja dokazuju da osobe koje jedu 5 porcija voća i povrća dnevno imaju za 11 posto manji rizik od raka dojke.

Preporučuje se da uz ručak ili večeru uvijek imate salatu od sirovog povrća, da za svaki ručak imate porciju jela od kuhanog povrća, a da imate dvije voćne užine tokom dana. Ovakav način ishrane pomoću antioksidanata i mikronutrijenata pomaže u prevenciji bolesti, a savjetuje se da jedete hranu bogatu vlaknima (tjestenine, ovsene pahuljice, ječam, hljeb od cijelog zrna pršenice). Takođe, savjetuje se da izbjegavate alkohol i zasićene masti. Redovno pregledajte grudi, idite na ljekarske preglede i promijenite način ishrane kako bi sačuvali zdravlje.

Komentari

komentara