Zdravlje

Stravično ubistvo: Ovu prelijepu djevojku su silovali i brutalno raskomadali

Napisao A. K.

Sahrana djevojke čije se stravično ubistvo pripisuje migrantima, a duboko je potreslo italijansku izbornu kampanju, održana je u subotu u Rimu, nekoliko dana prije početka suđenja muškarcu koji je pucao na Afrikance u znak odmazde.

Iza bijelog lijesa prekrivenog cvijećem stotine bližnjih i prijatelja učestvovale su u ispraćaju Pamele Mastropietro, ubijene u dobi od 18 godina, nedugo nakon što je izašla iz centra za odvikavanje, prenosi “Index“.

Trojica Nigerijaca u pritvoru zbog sumnje na ubistvo

Trojica Nigerijaca, među kojima je barem jedan narkodiler kojeg se sumnjiči da ju je i silovao, u pritvoru su pod sumnjom da su ubili tu djevojku 30. januara i zatim razrezali njeno tijelo te ga ostavili u dva kovčega uz cestu.

Među brojnim vijencima bijelog cvijeća na trakama jednoga je pisalo “Traini Luca”. Taj pobornik krajnje desnice koji nije poznavao žrtvu, ali ju je želio osvetiti te se kretao 4. marta središtem Mačerate i pucao na Afrikance, ranivši najmanje šest osoba.

Rasistička odmazda zbog jezivog ubistva

Suđenje mu počinje u srijedu. Jezivo ubistvo i rastističke odmazde mjesec prije parlamentarnih izbora potresli su Italiju i upozorili na duboke napetosti zbog migranata u toj zemlji na čije je obale stiglo više stotina hiljada osoba posljednjih godina.

U Mačerati su neofašistički aktivisti u petak preimenovali ulicu u kojoj je ubijena djevojka u ulicu Pamele Mastropietro, žrtve nigerijske mafije.

Komentari

komentara