Zdravlje

Ko ima problem s pritiskom i holesterolom, neka jede svježe krastavce: Evo šta će da se desi!

Napisao A. K.

Hidrira telo, jača imunitet

Krastavac je prava blagodet među povrćem jer je prepun sastojaka koji doprinose našem zdravlju. Dosta se koristi u ishrani širom sveta, a malo se zna o tome koliko je krastavac zapravo zdrav za ljudski organizam, upravo iz razloga što nam je veoma dostupan.

Prepun vode, krastavac najpre pomaže u tome da naš organizam duže ostaje hidriran. Osim toga što je u stanju da stabilizuje nivo holesterola i ojača imuni sistem, krastavac se pokazuje kao izuzetan saveznik u snižavanju i stabilizovanju visokog krvnog pritiska.

Krastavac ne samo da može da spreči variranje pritiska, već je s njim moguće i sasvim prevazići problem s hipertenzijom koji zna da bude ozbiljan i prilično težak.

Redovno konzumiranje krastavca na gotovo dnevnom nivou učiniće da se naš krvni pritisak stabilizuje i držaće nas podalje od mogućih bolesti koje uzrokuje hipertenzija.

Snižava krvni pritisak

Osim stabilizacije, oni koji imaju visok krvni pritisak, bilo da su tek na početku tog stanja ili im je već prešlo u hronični problem, preporuka je da konzumiraju krastavac. Upotrebom ovog povrća moguć je oporavak od hipertenzije, jer njegova svojstva mogu da brzo i efikasno smanje krvni pritisak.

Održava stabilnost krvnog pritiska

Visok krvni pritisak je za ljudski organizam još štetniji ukoliko često varira, jer na taj način može izazvati brojne hronične bolesti, kao što su mnogi od poremećaja nervnog sistema poput moždanog udara, ali i do raznih bolesti srca koja mogu izazvati smrt.

Da bi se krvni pritisak dugo održao na zavidnom nivou stabilnosti i bio sprečen da varira toliko često, postoje određeni prirodni načini da se to spreči, a jedan od njih je i konzumiranje krastavca. Nije važno da li je krastavac svež ili kiseo, jer i jedan i drugi sjajno „odrađuju posao“ u održavanju krvnog pritiska.

Pomaže u prevazilaženju glavobolje

Obično se u situacijama visokog krvnog pritiska koje se danima ponavljaju oseća slabost praćena jakim glavoboljama. Da bi se ovakve neprijatnosti izazvane hipertenzijom prevazišle, opet postoji jednostavan način, a to je ispijanje soka od svežeg krastavca.

Mora se priznati da je ovaj način lak i efikasan, a uz to i prilično delotvoran. Osim što će učiniti da se glavobolja usled hipertenzije umiri, sok od krastavca osvežava i hidrira čitavo telo na način koji mu veoma pogoduje.

Izvor: BastaBalkana.com

Komentari

komentara