Zdravlje

Ovo je najbolji recept protiv gljivica na noktima! Riješite ih se.

Napisao H. H.

Onaj ko je imao gljivice na noktima zna kako je teško riješiti ih se. Najčešće su izazvane gljivicama koje se pokupe na vlažnim mjestima.

Gljivice na noktima, odnosno gljivične infekcije noktiju su promjene noktiju uzrokovane gljivama. To je najčešća bolest noktiju i predstavlja oko polovice svih poremećaja noktiju. Oštećenje nokta, često vlaženje šaka i stopala, različita stanja smanjene imunosti, smanjena cirkulacija u donjim dijelovima udova, kao i smanjenje rasta nokta u starijoj životnoj dobi pogoduju nastanku bolesti. Pretpostavlja se da je razlog nošenje tijesnih patika, pa znoj u kombinaciji sa udaranjem noktiju o vrh patike pogoduje razvoju gljivica. Ovo je recept koji se pokazao najefikasniji.

Potrebni sastojci su:
  • voda
  • 1 šolja jabukovog sirćeta
  • 4-5 kašika sode bikarbone
  • papirni ubrusi
Priprema i primjena su slijedeće:

Kako biste započeli pripremu ove jako efikasne smjese, potrebno je prvo da sipate 1 šolju jabukovog sirćeta u lavor napunjen vodom. Potom je potrebno da potopite stopala na 15 minuta, a zatim da ih obrišete ubrusima. Zatim je potrebno i da potopite noge u drugu posudu sa vodom, u kojoj ste rastvorili 4 ili 5 kašika sode bikarbone. Na ovaj način, sirće će da ubije gljivice, a soda bikarbona će da neutralizuje kiselost. Ponavljajte ovaj tretman dva puta dnevno i ubrzo ćete da vidite dobre rezultate koji će Vas oduševiti                                                             recepti.novi.ba

Komentari

komentara