Zdravlje

Muči vas kašalj? Ne dozvolite da se razgoropadi!

Napisao H. H.

Prestanite da pravite osnovnu grešku

Tmurni zimski dani čine da najveći deo vremena provodimo u zatvorenim prostorijama i kolektivima. Uz to, kalendarski je krenula i sezona slava i drugih prazničnih okupljanja. U tim situacijama, kada smo okruženi različitim ljudima, gotovo je izvesno da neko u sebi “nosi” virusnu ili bakterijsku infekciju, koja možda u tom trenutku nije potpuno izražena, ali može “preći” i na vas.

 

U ovom periodu godine, najčešće se javlja zapušen nos i respiratorna infekcija. Slivanjem sluzi na pluća, često dolazi do pojave produktivnog kašlja ili narodski nazvanog “krčanja u plućima” koje je praćeno šlajmom. Tada je potrebno je odmah reagovati i sprečiti dalji razvoj ove bolesti.

 

Većina nas čeka i po nekoliko dana, a za to vreme trpimo iscrpljujuće simptome i neprijatne situacije – na poslu, javnom mestu, u gradskom prevozu, svi pogledi su uvek upereni u osobu koja stalno kašljuca ili ima žestoki napad kašlja. Osećamo se neprijatno, crvenimo, želimo što pre da odemo, a šlajm je sve veći i deluje nam kao opasna zver koja se razgoropadila i ne možemo da je ukrotimo…

 

Ako je u pitanju važan poslovni sastanak, problem je još veći – zbog nekontrolisanog kašlja moramo da napustimo prostoriju, što ne ostavlja nimalo lep utisak.

foto: Promo

Da biste sve to sprečili i značajno olakšali simptome, već prvog dana od pojave kašlja treba da počnete sa korišćenjem preparata koji olakšava iskašljavanje. Tako ćete skratiti vreme trajanja ovih tegoba, umanjiti njihov intenzitet i ubrzati proces izlečenja.

 

Ako želite da budete sigurni da ste za sebe izabrali najbolje, potražite proizvod namenjen lečenju upravo ovih simptoma, koji ima moć da smanji gustinu

sekreta i na taj način olakša njegovo izbacivanje.

 

Najbolje rešenje su sirupi ilišumeće tablete i praškovi koji se rastvaraju u vodi. Izaberite onaj koji vam najviše odgovara, koji vam deluje najpraktičnije, a najbolje je da to bude preparat koji ima brzo delovanje, olakšava iskašljavanje i izbacivanje šlajma.

 

Svakako je poželjno da se u slučaju ovih simptoma posavetujete sa lekarom ili farmaceutom, koji će vas posavetovati koji je to proizvod koji brzo i efikasno može rešiti ovaj problem.

 

Ne dajte kašlju da se razgoropadi!

Komentari

komentara