Zdravlje

POSLJEDNJE RIJEČI ALDINA MULIĆA KOJI SE UTOPIO: Šta vam je ljudi, ne može meni voda ništa! POTRESNI DETALJI TRAGEDIJE!

Napisao A. K.

Danas je bezuspješno pretraživano korito rijeke Bosne od Visokog do Kaknja s ciljem pronalaska Aldina Mulića, koji se utopio u Miljacki, zajedno sa Irhanom Fočom, a čije je tijelo pronađeno kod Visokog. Armin Mulić, brat stradalog Aldina Mulića je ispričao kako je došlo do tragedije o kojoj priča BiH.

“Aldin je bio u pripitom stanju i 10 metara prije vira, kako ima ovo spuštanje niz livadu, on je tu uskočio i klizao se na zadnjicu, kao niz stepenice kad padnete. Tu je upao u vodu do pasa.

 

Oni su svi vikali: “Ne, Ado, ne, Ado!“ On je rekao: “Šta vam je ljudi, ne može meni voda ništa.“ Tu ga je povuklo i stao je na pločnik za izlaz da izađe. Pao je tu dok su ovi spuštali lanac, ruka uz ruku… Ovaj zadnji mu je pružio ruku i on je skinuo košulju i samo se bacio nazad i počeo opet da pliva, ali više nije uspio…

 

Kada je Irhan primijetio da ne može izaći skočio je da ga spasi i uhvatio ga za struk i tu je voda smotala i jednog  i drugog“, ispričao je za Source Armin Mulić, brat tragično stradalog Aldina i dodao da će drugove koji nisu reagovali na pravi način izbrisati za sva vremena.

 

– “Ja sam rekao – među 10 prijatelja, da to uradi momak koji je radio za mene, za platu, znači ja ne znam… To samo brat uradi. Ti navodni drugovi, to ću da izbrišem za sva vremena. Meni ne trebaju takvi iz razloga, ako je već bio u pripitom stanju, ja svog druga nikad ne bi ostavio. Krivim sve svoje drugove koji su bili tu, a nisu reagovali na momka, koji je u pripitom stanju i koji nije pri svijesti”, ispričao je neutješni Armin.

 

Ekskluziva.ba

Komentari

komentara