Zdravlje

OVO JE ZNAK DA IMATE PROBLEM SA ŠTITNOM ŽLIJEZDOM: Evo šta treba svaka žena da uradi za liječenje neaktivne tiroide

Napisao H. H.

Ovo su 3 znaka da imate problema sa štitnom žlijezdom, a evo kako je jedna žena uspjela da se izbori protiv hipotireoze!

Hipotireoza je snižena funkcija štitne žlijezde, odnosno stanje kada štitna žlijezda ne luči dovoljno hormona, piše “Lepa & srećna“…

Neaktivna štitna žlijezda usporava metabolizam i čini da sebrzo gojite, pa mnogi pacijenti imaju veliki problem s viškom kilograma. Pored gojaznosti simptomi hipotireoza su bol u mišićima i konstantan umor. Kao dokaz da se ovo stanje može regulisati prirodnim putem pokazuje ispovijest Mire (44).

Mira nije imala problem sa prekomjernom težinom, ali kada joj je dijagnostifikovana hipotireoza ugojila se 26 kilograma. Odlučila je da ne želi ostatak života da provede na hormonskoj terapiji i izabrala specifičan način ishrane u kombinaciji sa fizičkom aktivnošću. Ona je stanje hipotireoza izliječila jelovnikom iz kojeg je izbacila rafinisano brašno, rafinisan šećer, maksimalno smanjila prženu hranu i pješačila je i pravila oko 20.000 koraka dnevno.

Neaktivna štitna žlijezda često je okidač i za druga oboljenja poput bolesti srca i holesterola, a ako se ne liječi dovodi do pojave tumora na vratu, hipertenzije i gubljenja svijesti.

Komentari

komentara