Zdravlje

Ako vas bole jajnici za vrijeme menstruacije: U vama je blokirana žena!

Napisao H. H.

Svaka fizička bol proizvod je nedovoljnog dotoka kisika u date date dijelove tijela.

Dakle, ukoliko je cirkulacija kisika u nekim organima slaba, to će dovesti do fizičke boli. Ukoliko ne postoji prava tjelesna “patologija”, to jeste, ukoliko su medicinski nalazi u redu, slaba cirkulacija dolazi od slaboga kretanja bioenergija u istom dijelu tijela, piše “Aura“…

Kada govorimo o menstrualnoj boli, uzrok može biti medicinski (patološki) ili energetski. U prvom slučaju bol je izazvana postojećom bolešću unutar reproduktivnog trakta, što se dokazuje na osnovu ultrazvuka, papa testa i ostalih metoda u medicini. Međutim, kod većine žena koje pate od simptoma PMS-a, bol nije posljedica fizičke bolesti.

Slab dotok energija u određene dijelove reproduktivnog trakta uzrokuje i slabu prokrvljenost, što se ne može utvrditi ultrazvučnim putem. Svaki dio reproduktivnog trakta povezan je s nekim dijelom naše ličnosti. Bol koji osjećamo za vrijeme menstruacije jeste posljedica narušenog balansa u nekom dijelu naše ličnosti.

Ukoliko osjećamo bol koja je koncentrisana više u području lijevoga jajnika, imamo problem sa svojom ženskom stranom, tj. ženskom u sebi. Bol koja je koncentrisana više u području desnoga jajnika upućuje na debalans “muških” energija u nama. Svaka osoba, bez obzira na spol, posjeduje svoju mušku i žensku stranu.

Lijevi jajnik

Prava mudrost lijevoga jajnika svodi se na ovu rečenicu: Hajde da se okupam, maštarim, budem bezvremena, ili se sredim ni zbog čega drugoga do uživanja u tome… To znači da pravo žensko u nama prirodno teži da bude dekorisano, sređeno, osjeća se kao princeza. Ne trebaju nam svjedoci naše dotjeranosti, mi to prirodno činimo zato što smo princeze.

Za jedno žensko je od presudnog značaja da joj je lijevi jajnik “odblokiran”. Zato što pravo žensko u nama na neki način “živi” u lijevom jajniku. Iz lijevoga jajnika dobijamo pravu životnu energiju, kreativnost, životnu moć i silu. Energije lijevoga jajnika moraju biti odblokirane kako bismo mogle živjeti punim životom. Blokada lijevoga jajnika uzrokuje svaku nemoć, bezvoljnost, depresiju, mrtvilo, umor, blokiranost i životne probleme.

Ukoliko nas boli lijevi jajnik u toku menstruacije, to znači da blokiramo jedan dio “žene u sebi”. To može biti posljedica odgoja i kulturnih prilika, što se najčešće dešava. Ili smo mi iz nekog razloga jednostavno odlučile da blokiramo jedan dio “žene u sebi”.

Kako možemo znati da smo blokirale jedan dio “žene u sebi”? Ukoliko za nas nije tipično da smo “potpuno žensko”… Recimo, tipično za ženu jeste da je majka, princeza, predmet se*sualne požude – i sve ostalo što je tipično za ženu, a da mi trenutno ne pada na pamet.

Mi kao princeze

Evo, da malo uvežem stvari. Prirodno je da žena u jednom trenutku poželi biti majka. Ukoliko žena osjeća otpor prematakvoj ulozi, bolje da se zapita šta je dovodi do toga. Uzrok se treba ukloniti iz psihe i emocija, a to se može postići psihijatrijskim putem, meditativnim tehnikama, vizualizacijom i slično.

Ukoliko imate ovaj problem “materinstva”, prisilite sebe na sasvim jednostavan način da “dozvolite” sebi da se taj instinkt jednostavno razvije. Kad ljudi blokiraju bilo šta u sebi, to znači da “nešto ne dozvoljavaju”. Jednostavno dozvolite “ženi u sebi” da živi, da diše, da se razvije.

Mnoge žene blokiraju jedno jako važno svojstvo u sebi, a to je svojstvo da se osjećamo kao princeze. To je sila u nama koja nam nalaže da smo čiste, uredne, dekorisane, blještave, zvjezdaste i skolne maštanju. Ukoliko nam nije važno kako izgledamo, ne posvećujemo mnogo pažnje sebi i svome izgledu, to je još jedan znak blokiranosti lijevoga jajnika. Ovaj problem se može riješiti jednostavnom metodom vizualizacije, putem koje se “trudimo” doživljavati sebe kao princezu.

Žene se na fizičkom i psihičkom nivou moraju pomiriti sa “ženom u sebi”. Svaka žena je ukrašena fizičkim atributima tipičnim za žene i to je sasvim uredu. Ne treba se stidjeti nijednog dijela svoga tijela i ne treba sputavati nijedan dio “žene u nama”. Pustite svoje žensko da živi, diše i razvija se…

Komentari

komentara