Zdravlje

Otkrivamo – Je li so dobra za vašu kožu?

Napisao admin

So je važan sastojak u svakoj kuhinji. Međutim, osim korištenja u kuhinji, vaš režim ljepote također zahtijeva upotrebu soli. Prednosti korištenja soli na vašoj koži su veoma značajne. Mi u osnovi znamo o dvije vrste soli za kožu.


So (foto: cure.ba)

Prvo, tu je so za kupanje, a druga so je so za piling. Kupka – so pruža koži potrebne minerale, dok so za piling ljušti kožu i oslobađa nas akni. 

1. Piling.

So je gruba i zrnata. To je razlog zašto je piling od soli vrlo koristan za piling kože. Ona uklanja mrtve stanice i pomlađuje kožu. Najbolji dio jeste da je piling od soli potpuno organski za razliku od kvarcnog pilinga koji sadrži pijesak.

2. Akne.

So ima anti-bakterijski učinak na kožu. To je razlog zašto vam piling od soli za lice može pomoći u oslobađanju od akni. 

3. Masna koža.

Ako imate masnu kožu, so je dvostruko korisna za vas. Suha priroda soli pomaže da so upije višak ulja iz kože. Piling od soli vam pomaže da se riješite masne teksture vaše kože i sprečava pojavu akni.

4. Mirisne soli.

Kupke od soli obično su mirisne. Kada je pomiješate u kadi s vodom, ona će vam pomoći da se oslobodite neugodnog mirisa tijela. Bit ćete svježi i opušteni. 

5. Minerali za kožu.

Morska so je posebno dobra za kožu jer sadrži puno minerala. Ovi oceanski minerali ulaze u vašu kožu i čine je zdravom iznutra.

6. Alergije. 

So može liječiti alergije i infekcije kože. Ako imate kupku s pravom vrstom soli, možete se veoma lako osloboditi od manjih infekcija kože.

7. Oslobađa vas boli. 

Ukoliko su vam noge bolne nakon napornog radnog dana, pedikura uz pomoć soli vas može spasiti. Namakanje stopala u toploj slanoj vodi vam može ublažiti boli. 

cure.ba

Komentari

komentara