Zdravlje

Nedostaje još samo 1.300 KM – Neizvjesno dalje liječenje četverogodišnjeg Amera Lužića

Napisao admin

U nastojanju da pomognemo samohranoj majci Sabini Lužić, koja se bori za život svog četverogodišnjeg sina Amera, oboljelog od akutne limfoblastne leukemije, ponovo objavljujemo apel za pomoć.


Humanost (Foto: vijesri.me)

Dječak se trenutno nalazi na liječenju u Ljubljani, gdje prolazi kroz posljednje tretmane kemoterapije, a za završetak terapije nedostaje još 1.300 KM.

Mali Amer Lužić iz Zenice se od decembra 2009. godine liječi na Klinici za hematologiju pod dijagnozom akutne, limfoblastne leukemije. Trenutno se nalazi u Ljubljani, gdje treba da primi još nekoliko terapija kemoterapije, nakon čega će ljekarski konzilij odlučiti da li je Ameru potrebna i operacija.

Sabina Lužić je samohrana majka i nije u mogućnosti da osigura neophodan novac za liječenje svog djeteta, ali ne odustaje u svojoj borbi. Do sada je, uz pomoć dobrih ljudi, uspijevala da sakupi novac za pojedinačne terapije, no to nije dovoljno kako bi se kemoterapija u Sloveniji privela kraja, a mali Amer, koji od svojih šest mjeseci boravi po bolnicama, konačno imao djetinstvo kao i njegovi vršnjaci.     

Tokom trajanja akcije prikupljen je dio potrebnih novčanih sredstava, a za završetak kemoterapije u ljubljanskoj bolnici nedostaje još 1.300,00 KM. Krajnji rok za posljednju kemoterapiju koju Amer mora primiti je ponedjeljak, 21. januar ove godine.

Amerovo daljnje liječenje je neizjesno, zbog nemogućnosti da se prikupe potrebna sredstva. Naime, u posljednja tri dana na humanitarni račun je uplaćeno svega deset KM, zbog čega je i dalje za posljednju terapiju potrebno prikupiti 1.300 KM.

Pomozimo malo Ameru da pobijedi zloćudnu bolest i zakorači u sretnije djetinjstvo.

Uplate se mogu izvršiti na račun:

Raiffeisen Bank dd BiH 1610550000000032,
broj partije 0955096193,
na ime majke Sabina Lužić,
Dr. Aska Borića 19A,
Zenica

Za uplate iz inostranstva:

Raiffeisen bank dd, swift code: RZBABA2S,

Iban: ba 391612550001901132, Sabina Lužić, dr. Aziza Aska Borića 19a, Zenica, Bosna i Hercegovina

Također, majku možete kontaktirati i putem telefona: +387 62 048 076

Uz vašu pomoć, mali Amer će imati priliku da ozdravi i ima sretno djetinjstvo.

depo

Komentari

komentara