Magazin

POLICIJA OTKRILA STRAŠAN DETALJ O ŽENI koja je pobila čitavu familiju, i svoje troje djece

Napisao H. H.

Martina R. (35) iz malog mjesta Schildberg in Böheimkirchen u Austriji ubila je svoju majku Matildu (59) koja je imala rak, svog brata Petera (40) koji je s njima živio te svoje troje djece Michelle (7), Fabiana (9) i Sebastiana (10).

Ubila ih je dok su spavali u svojim krevetima. Ubila je i njihovog ljubimca, te je presudila sebi. Mrtva tijela pronađena su u četvrtak u kući gdje su živjeli.

Martina je članove porodice i sebe ubila vjerovatno još prije nekoliko dana. Djece tri dana nije bilo u školi, a niti komšija ih nije vidio danima da izlaze iz kuće pa je nazvao policiju koja je pronašla tijela, piše “Doznajemo“.

Martina je radila na veletržnici i njene kolege nisu znali danima gdje je.

Motiv zločina se još ne zna, ali Martina je bila povučena i djeci je zabranjivala kontakte s drugim ljudima. Pazila je i da se ne druže s drugom djecom pa ih je često pratila na školski autobus. Pratila ih je i na povratku iz škole.

Porodica se prije godinu dana iz nekoliko kilometara udaljenog Kirchstettena doselila u Böheimkirchen u kojem živi 150 ljudi.

Komšije su šokirani. Nije im jasno šta se dogodilo i naglašavaju da nikada nisu čuli nikakvu svađu u kući.

Razlog bi mogli biti finansijski problemi, jer se porodica prilikom kupovine kuće koju je trebalo i renovirati zadužila. Osim toga Martina je navodno bolovala od psihičkih problema.

Bila je samohrana majka, a otac djece od kojeg se rastavila nakon što je rodila najmlađe dijete, živi u Beču. Navodno je godinama živjela s jednom ženom koja se nije s njom doselila iz Kirchstettena. Martina nije imala automobil pa ju je na posao vozio brat.

Odakle joj pištolj iz kojeg je pucala još se ne zna, no Kurier piše da ga je imala legalno. Majka je zadnji put na ulici viđena 21.11. ove godine. Prije toga se pojavila u školi i djeci je opravdala nekoliko dana izostanka. Rekla je kako njena baka ima rak i da ima “pune ruke posla” oko brige za nju.

– Moguće je da je to napravila kako niko ne bi posumnjao ako se djeca nekoliko dana ne pojave u školi. To pokazuje da je sve planirala – navode iz policije.

No, činjenica je da se njena bolesna Matilda tek nekoliko dana ranije vratila iz bolnice i trebala je punu njegu, pa istražitelji još ne izlaze u javnost sa zaključcima.

Komentari

komentara