Magazin

ŠESTOSTRUKO UBISTVO U AUSTRIJI! KĆERKA POBILA CIJELU PORODICU – Presudila majci, bratu, djeci i sebi

Napisao H. H.

Policija je u Austriji u kući našla šestoro mrtvih članova jedne porodice, kćerka je pištoljem ubila svoje roditelje pa braću i sestre, a onda je presudila sebi.

Austrijska policija je u četvrtak u kući u mjestu Beajmkirhen pronašla šestoro mrtvih članova jedne porodice. Tužilac je potvrdio su među mrtvima i djeca, starosti od sedam do 10 godina, prenosi “Kurir“.

Sumnja se na porodičnu dramu. Kako se navodi, riječ je o višestrukom ubistvu i samoubistvu. Navodno je kćerka (35) pištoljem ubila majku (59), brata (40) i troje djece – dva sina stara devet i deset godina te kćerku staru sedam godina, kao i porodičnog psa. Na kraju je presudila i sebi, pišu austrisjki mediji.

Ubijena djeca se danima nisu pojavljivala u školi, a kada se tačno desio krvavi događaj još uvijek nije poznato, javlja Kronen Cajtung.

Kako navodi Bild, policija trenutno ne želi da objavljuje nikakve detalje zločina, a istraga je u toku.

Tri generacije živjele u bivšem motelu

Zgrada u kojoj se desio stravičan zločin nekada je bila motel, a u njoj su prema pisanju austrijskih medija živjele tri generacije ove porodice pošto je motel zatvoren.

Komšija koji je 20 godina vodio ovaj motel, prije godinu dana prodao je nesrećnoj porodicu zgradu u čijem komšiluku i dalje stanuje njegova kćerka. Porodicu je opisao kao “nenametljive” ljude s kojima niko nije imao problema. Niko od komšija nije svjedočio nijednoj njihovoj svađi.

Bivšeg vlasnika motela policija je pozvala justros oko 11 sati. Njega je policija zamolila da im pomogne da uđu u kuću. Pristup kući i dalje je blokiran od strane policije.

Inače, Beajmkirhen je maleni gradić sa oko 5.000 stanovnika, koji se nalazi zapadno od Beča.

Komentari

komentara