Magazin

Period vladavine Škorpije: Šta je sa propuštenim šansama, tajnim ljubavima, neostvarenim željama?

Napisao H. H.

OD 23. OKTOBRA DO 22. NOVEMBRA

OVAN

Posao

Pažljivo preispitujete nove mogućnosti i vagate odluke koje bi mogle da utiču na vašu dalju karijeru. Dobijate razne poslovne ponude koje samo na prvi pogled deluju primamljivo. Period koji sledi nije najbolji za dogovore, posebno one dugoročne, kao ni za realizaciju ugovorenih projekata, na šta ukazuje kvadrat Marsa sa Jupiterom. Neophodna vam je nečija podrška kako biste ostvarili svoje poslovno-finansijske ciljeve.

U periodu do 31. oktobra, do mladog Meseca, budite uporni i dosledni u svojim namerama, posebno ako su vezane za neku bitnu promenu u karijeri, jer na samom kraju ciklusa može doći do neočekivanih problema koji bi mogli da ugroze vaše planove. Oslonite se na zdravu logiku i na podršku koju dobijate od proverenih saradnika. Nakon 9. novembra, Mars, vladar vašeg znaka, prelazi iz Jarca u Vodoliju i donosi olakšanje. Iskoristite ovaj period za valorizaciju poslovnih planova i dogovora, kao i za realizaciju dogovorenih promena. Posle 13. novembra dobijate povoljne vesti i podršku iz inostranstva.

Ljubav

Venera, vladar vašeg sedmog polja u istom znaku sa Saturnom, znak je da vaše emotivno interesovanje za određenu osobu nije trajnog karaktera, niti je deo vašeg trenutnog plana. Još niste spremni za emotivno vezivanje, plašite se krajnjeg ishoda, i smišljate brojne izgovore, kako biste opravdali svoje ćudljivo raspoloženje. Hirovito ponašanje biće naglašeno sve dok Venera ne izađe iz konjunkcije sa Saturnom.

Nakon 12. novembra, ulaskom Venere u znak Jarca, stvari možete da sagledate realnije, ali to ne znači da će situacija biti idealna, niti da će se sve dešavati onako kako biste vi to želeli. Ulaskom u pomenuti znak Venera će biti u aspektu kvadrata sa Jupiterom, a takav položaj ukazuje na brojna preispitivanja vezana za kvalitet i trajnost odnosa.

Zdravlje

Obratite pažnju na glavobolje ukoliko se pojave, kao i bolove u vratu i kičmi. Bakterije u mokraći i problemi sa bubrezima jesu prolazna stvar ali se moraju medicinski tretirati da ne ostave posledice. Striktno poštujte saobraćajna pravila i nigde ne žurite.

BIK

Posao

Neophodno je da budete odmereniji i oprezniji u komunikaciji sa kolegama i nadređenima ukoliko nameravate da sačuvate svoj poslovni status. Vaš vladar Venera je u konjunkciji sa Saturnom, a to je siguran znak prepreka i otezanja u svakom segmentu života. U kritičnim situacijama sačuvajte prisebnost duha i promišljenost, kako biste pravilno odgovorili na različite dileme koje vas prate na poslovnoj sceni ili u susretu sa saradnicima. Imponuje vam posao u kome do izražaja dolazi vaša preduzimljivost i organizatorske sposobnosti.

U periodu od 10. novembra, Mars ulazi u vaše polje karijere i donosi nove mogućnosti za suštinske promene, bilo unutar postojećeg, ili na nekom potpuno drugačijem poslu. Velike su šanse i za pronalaženje dodatnih izvora prihoda. Većinu poslovnih ciljeva možete da ostvarite zahvaljujući dobroj proceni i uspešnoj saradnji. Bilo bi dobro da proširite svoje poslovne kontakte, posebno sa ljudima koji su došli iz inostranstva, bilo da se radi o strancima ili povratnicima. Period je izuzetno povoljan za ugovaranje poslova sa stranim firmama i projekata koji imaju veze sa inostranstvom.

Ljubav

Sa ulaskom Sunca u Škorpiju, vaše sedmo polje, svake godine u isto vreme aktiviraju se emotivne i partnerske teme više nego tokom ostatka godine. Mars, vladar sedmog polja, trenutno u znaku svoje egzaltacije, ukazuje da je forma važnija od suštine i da ne vidite prave uzroke problema i neusaglašenosti u vezi. Tek kad Venera izađe iz konjunkcije sa Saturnom, a Mars promeni znak i uđe u Vodoliju, shvatićete u čemu grešite. Osobi koja vam se dopada jasno dajete do znanja da vam je više stalo do harmoničnog odnosa nego do burnih izliva strasti.

Mladi i slobodni pripadnici znaka maštaju o novoj ljubavnoj romansi. Ako i vi spadate u tu grupu, bilo bi dobro da pre nego što započenete novu vezu dobro razmislite šta zapravo želite i da osoba koja vam se dopada deli iste ideje kao vi i ima slične planove. Uživajte u novim ljubavnim izazovima, ali budite i dovoljno iskreni u izražavanju svojih osećanja. U pravom društvu i ljubavna sreća postaje dostižna.

Zdravlje

Udahnite svež vazduh i ojačajte imunitet. Moguće su povrede, upale i infekcije, posebno uroloških organa i problemi sa donjim stomakom kod pripadnica nežnijeg pola. Stariji neka kontrolišu pritisak, koji istini za volju ne mora biti jedini uzrok glavobolja, ali je svakako najopasniji.

BLIZANCI

Posao

Merkur na samom kraju Vage, vama trigonskog znaka, ukazuje mnogo više na interesantne ideje nego konkretne nove projekte. Krajem meseca, ulaskom Merkura u Škorpiju, očekuju vas značajna poboljšanja u finansijskom smislu ili dodatne povišice, kao adekvatna nagrada za vaše ukupno zalaganje. Budite fleksibilni i ne dozvolite da prevagnu nepovoljni aspekti. Budući da ste vi osoba koja vodi računa i o materijalnim interesima, teško možete da se pomirite sa situacijom kada neko ograničava vaše poslovne planove.

Greške koje su obeležile saradnju sa jednom osobom ili propusti koji su usledili zbog loše koncentracije, ali i zbog septembarske retrogradnosti Merkura, koja i sada pokazuje efekte, trebalo bi da nadoknadite u narednom periodu. Povedite računa o novcu i svim transakcijama dok Mars boravi u vašem osmom polju, do 10. novembra. Ovaj položaj ukazuje na mogućnost većih dobitaka ali i veće potrošačke euforije. Nakon toga ulazite u generalno povoljan period za posao.

Ljubav

Venera, u vašem polju partnerstva naglašava želju za harmonijom na ljubavnom planu. S druge strane blizak aspekt sa Saturnom koji ovim poljem dominira već više godinu dana, a zadržaće se u njemu još toliko, umanjuje vaš ljubavni idealizam i nagoni vas da budete racionalniji i praktičniji. Imate dovoljno snage samo kada se uz vas nalazi osoba sa kojom možete da podelite svoje misli, emocije ili inspiraciju, ali sve to nestaje čim se pojavi neki problem. Znaci pažnje ili nežnosti potrebniji su vam više nego ikad pre.

Ukoliko ste mladi ili slobodni, bićete u prilici da ostvarite brojne emotivne kontakte ali i novu vezu, u skladu sa simbolima koje ove planete nose. To znači da da će biti izazova i prepreka, ali i da da se morate boriti za kvalitet veze. Početkom novembra očekuju vas novi emotivni kontakti i neobične prilike. Ukoliko ste u vezi, izbegavajte sukobe i rasprave sa partnerom.

Iz dana u dan, do 31. oktobra: Divne priče, avanture, najlepši snovi… ali ne svima

Zdravlje

Previše se iscrpljujete, neophodan vam je odmor. Mogući problemi sa stomakom, jetrom i krvnom slikom. Digestivni trakt je posebno ugrožen i to ne samo tokom ovog meseca. Nervoza će uzeti danak, ukoliko ne shvatite da stvari na koje ne možete uticati ne smeju da utiču na vas.

RAK

Posao

Stalo vam je da ubrzanim metodama ostvarite poslovni, društveni ili javni uspeh. Iako je Mesec u fazi opadanja, početkom ciklusa, nalazi se u Lavu, znaku koji je simbol vaših finansija, a samim tim zbir poslovnih uspeha, pa nema potrebe da oklevate pred novim profesionalnim izazovima. Važno je da napravite dobar izbor u svakom pogledu. Potrudite se da svoju glad za uspehom, podredite poslovnom trendu koji obećava praktične ili materijalne razultate, jer svaki dogovor spada u domen Marsovog prolaska vašim sedmim poljem, a to ukazuje na snažnog pregovarača sa druge strane koji ne pada na blefove i prazna obećanja.

Ovaj aspekt se odnosi i na one koji traže posao, te je najpametnije da iznesete samo istinite podatke iako vam oni ne izgledaju impresivno. Izbegavajte “friziranje” biografije. Ukoliko razmišljate o privatnom poslu, to jeste dobro, ali još nije pravo vreme za ovakve poduhvate. Strpite se dok se opšta situacija ne popravi. Povoljniji period za posao biće kada Mars napusti vaše sedmo polje, nakon 10. novembra.

Ljubav

Mars, u polju partnerstva, ukazuje da vaša “druga polovina” izražava negodovanje i pokušava da vas uveri u drugačiji pristup stvarima. Emotivne dileme je moguće razrešiti, ali uz dodatno strpljenje i vreme, što astrološki mereno postaje izvodljivo tek od 12. novembra kada Venera uđe u pomenuto polje, i kada se uspostavi neki vid ravnoteže. Ako ste mladi ili slobodni, zvezde su vam naklonjene, pa biste tokom ovog perioda mogli da ostvarite ljubavnu romansu o kakvoj već dugo maštate.

Tokom perioda u kome Mars boravi u sedmom polju, akcenat je brzim vezama avanturističkog tipa, a kada Venera uđe u isto polje, situacija će biti povoljnija za pripadnike znaka sklone romantičnim vezama. Da li će više šansi imati prvi ili drugi scenario, zavisi najviše od natalnog horoskopa. U svakom slučaju, biće puno prilika za Amorove strelice i emotivno ostvarenje.

Zdravlje

Tenzija i napetost su vaši najveći neprijatelji. Obratite pažnju na svoje telo, radite vežbe opuštanja, više se krećite i gradite dobre navike. Preterivanje s početka meseca moglo bi da naruši vaše zdravlje. Obratite pažnju na probleme sa varenjem i stomakom uopšte.

LAV

Posao

Često preuzimate ulogu koja vam ne pripada, prilikom donošenja važnih odluka o prioritetnim ciljevima ili u vezi sa finasijskim investicijama. Period počinje Mesecom u vašem znaku i naglašava potrebu da se što bolje pozicionirate među saradnicima i time sebi obezbedite podršku. Istina da to nije stil kojim se stalno služite, ali sada je pravo vreme za akciju, pa ne bi trebalo da propustite priliku. Efikasnost u poslovnim kontaktima predstavlja vaš glavni adut, dok vam Jupiter u trećem polju savršeno ide naruku za obnavljanje starih i uspostavljanje novih poslovnih veza.

Ako želite da promenite posao, najbolje bi bilo da zatražite pomoć nekog starog prijatelja ili kolege sa kojim ste nekada radili. U svakom slučaju, na nove mogućnosti ukazaće vam neko koga već poznajete. Istovremeno preispitajte sve svoje stare kontakte, planove i namere, i nemojte biti kruti ukoliko nešto treba menjati. Pre donošenja važnih odluka posavetujte se i sa članovima porodice i pažljivo saslušajte šta vaši bližnji misle o eventualnim promenama.

Ljubav

Period do 10. novembra biće prilično miran i ispunjen dobro ustaljenim poslovima. Ako želite da razbijete monotoniju, na vama je da pokažete inicijativu i da se nametnete u društvu ljubavnog partnera. Posle 10. novembra stvari počinju da se menjaju jer Mars ulazi u polje partnerstva, i iz osnova remeti sve što ste ranije planirali. Svi koji su u nekoj dilemi vezanoj sa svoj trenutni odnos biće na ivici da naprave promenu, koju će veći broj pripadnika znaka i realizovati, i to na takav način da na kraju neće biti sigurni šta su zapravo hteli i da li su ispunili svoje ili partnerove želje.

Ukoliko ste mladi ili slobodni, predstoje vam mnogobrojni susreti ili neobične avanture u kojima nećete potpuno uživati zbog osećaja nestabilnosti koji vas sve vreme prati. Važno je da udovoljite svojim željama i da odgovarate na zanimljive pozive koji stižu sa različitih strana, ali i da tačno znate šta od koga možete da očekujete. Nemojte ulaziti u veze sa zauzetim partnerima ili osobama koje nisu raščistile svoj status.

Zdravlje

Povedite više računa o zdravlju, ojačajte imunitet jer je povećan rizik od upala i infekcija. Budite oprezni u saobraćaju, čuvajte se povreda. Izbegavajte javna okupljanja. Moguće virusne infekcije.

DEVICA

Posao

Jupiter u polju novca stimuliše vašu želju za radom i sticanjem materijalnog bogatstva. Ipak, ma koliko se trudili, ne uspevate da ispratite sve aktuelne događaje na poslovnoj sceni. Položaj vašeg vladara Merkura, na kraju znaka Vage ukazuje da ste preterano angažovani i da neke aranžmane morate da otkažete. Kada 25. oktobra promeni znak i uđe u Škorpiju, poslovi će se prorediti i vi ćete se fokusirati na jednu ili dve teme, jer bi sve preko toga bilo preveliko opterećenje. Inače, pred vama je faza poslovnog uspona, u dužem trajanju, na koju ukazuje povoljan odnos Saturna sa Jupiterom.

Očekujte pozitivne rezulatate u poslovima koji podrazumevaju određeni stepen rizika ili napredovanje na poslu, ukoliko ne radite samostalno. U periodu od 10. novembra, ulaskom Venere u znak Jarca, vama trigonski znak, očekuju vas različita poboljšanja, poslovno unapređenje ili dobra prilika da proširite svoja finansijska primanja. U celom periodu jača vam pozicija i neke bitne osobe naći će razloga da vam stanu iza vas. Protekcija je u svakom slučaju opravdana i rezultat je prethodnih uspeha, koji predstavljju garanciju za buduće.

Ljubav

Jupiter, vladar polja koje je zaduženo za partnerske odnose, boravi u Vagi, znaku koji je takođe bitno utiče na partnerstva, ali u vašem slučaju, tu se više pita za novac nego za emocije. Istina, najbolje bi bilo da se ljubav i novac ne mešaju, ali ne bi trebalo ni da se isključuju. Ako ste u braku ili u dužoj vezi, tokom ovog perioda bićete uglavnom fokusirani na dom i porodično gnezdo. Sa partnerom ste izgradili stabilan i harmoničan odnos pa sada opušteno uživate u zajedništvu i romantičnim trenucima.

Oni koji još lutaju sami u potrazi za srodnom dušom, imaće bezbroj prilika za dobru zabavu i flert, ali i za nazaboravnu ljubavnu romansu. Vedro raspoloženje, osmeh i neodoljiv šarm biće vaši glavni aduti. Bez obzira na godine, moguće je da tokom ovog perioda “odlepite” za nekom osobom u znaku Jarca, Strelca ili Ribe. A ako želite da vaša veza potraje, budite realni i ne tražite nemoguće. Poštujte tuđa osećanja, ali sačuvajte neophodnu dozu slobode.

Zdravlje

Sunce vam daje dozu vitalnosti, čuva vas i poboljšava vašu kondiciju. Izbegavajte poslove i situacije koje vas fizički ili psihički iscrpljuju. Kontrolišite šećer i masnoće u krvi, ali i krvni pritisak. Opustite se uz muziku. Čuvajte se prehlade.

Komentari

komentara