Magazin

Saša Matić završio u zatvoru!

Napisao H. H.

Srbijanski pjevač Saša Matić našao se iza rešetaka “srpskog Alkatraza” najsavremenijeg i najčuvanijeg zatvora na Balkanu iz koga je, prema tvrdnjama uprave zatvora, nemoguće pobjeći.

Na sreću, Matić nije imao potrebu provjeravati ove tvrdnje s obzirom na to da je razlog njegovog boravka u zatvoru bio snimanje spota.

Naime, Matić je odlučio da ekranizuje pjesmu “Kad tonem” za koju je tekst i muziku radio Peđa Medenica, autor Sašinih hitova “Samo ovu noć”, “Ne znam ja da muški poginem”, “Ne idi s njim” i mnogih drugih. Režija je povjerena Dejanu Milićeviću.

“To je, na neki način, nastavak priče iz spota “Nađi novu ljubav”. Meni se ideja mnogo dopala, a vjerujem da će se sve skupa dopasti i mojoj publici. Bilo je ovo jedno potpuno novo iskustvo za mene i mislim da sam se odlično snašao u ulozi zatvorenika”, rekao je Matić koji je ovim potezom pomjerio granice na estradi, s obzirom na to da je prvi snimao u najsavremenijem i najčuvanijem zatvoru na Balkanu, piše “Alo!“…

Premijera spota je za desetak dana, nakon čega Matića očekuju dva velika koncerta, 18. novembra u dvorani Mejdan u Tuzli i 10. decembra u sarajevskoj dvorani Zetra. U planu je i nova pjesma koja bi trebalo da bude završena do kraja ove godine.

Komentari

komentara