Magazin

Roditelji u strahu i nevjerici – Jezivi trend među tinejdžerkama stigao i u Hrvatsku:

Napisao admin

Novi zabrinjavajući trend među devojkama stigao je i u Hrvatsku – devojke su počele da natapaju tampone alkoholom i stavljaju ih tamo dole kao da imaju ciklus.


(Foto: arhiva)

Za hrvatski “Glas Slavonije“ pričala je majka jedne tinejdžerke koja joj se poverila i ispričala šta rade njene drugarice. 

“Zaprepastila sam se kada mi se ćerka poverila i prepričala iskustva nekoliko prijateljica koje su joj se pohvalile da su isprobale zanimljivu tehniku opijanja koju mladi u zapadnim zemljama već dugo primenjuju i da su oduševljene učinkom, brzim i jakim delovanjem. Higijenske tampone namočile su u votku i potom ih stavile kao da imaju ciklus. Nikada ih, ‘pohvalile’ su se, nije brže uhvatilo jer im je alkohol direktno ušao u krv, a osećale su se, kažu, ‘fantastično’ – ‘U kafiću je pristojno, piješ sok s drugaricama, nemaš zadah, a tampon dole odrađuje svoje’, kazale su joj drugarice i preporučile da se sama uveri u to“, priča majka jedne tinejdžerke. 

Načelnik Klinike za ginekologiju KBC Osijek Darko Čuržik rekao je da ga vrlo brine taj trend jer devojke na taj način sebi oštećuju sluznicu vagine čime je podložnija infekcijama, a postoji velika mogućnost i da usled toga ostanu neplodne. 

Inače, tinejdžeri u Hrvatskoj prednjače u pušenju cigareta i marihuane, kao i prekomernom opijanju čime su na vrhu liste u odnosu na vršnjake iz drugih evropskih država.

bulevarb.92

Komentari

komentara