Magazin

Lijepa i šarmantna novinarka – ARDUANA PRVI PUT ODGOVORILA ONIMA KOJI JE PROZIVAJU ZBOG MARAME: Zanimljivo je da mi žene koje nisu…

Napisao H. H.

Lijepa i šarmantna novinarka “Al jazeera balkans” televizije ističe kako se nekoliko puta našla u neugodnoj situaciji zbog marame koju nosi. Često je bila izložena osudama, ali uspjela je ostati čvrsto na zemlji braneći svoje jasne stavove kada je riječ o pokrivenim ženama. Pristala je razgovarati o sve očitijoj islamofobiji, navodeći svoja ponižavajuća iskustva.

Često su joj spočitavali da se ne odijeva upotpunosti prema islamskim običajima. Arduana je po prvi put prokomentarisala te ljude koji je kritikuju:

“Zanimljivo je da mi, uglavnom, žene koje nisu pokrivene zamjeraju na načinu na koji se pokrivam. Vrlo rijetko se neka od njih obrati direktno meni pa i nisam baš u prilici razgovarati sa njima o razlozima. Svejedno, ja maramu ne nosim zbog ljudi i nikada ljudima nisam pravdala način na koji je nosim. Ti koji mi zamjeraju valjda imaju svoje razloge za to, kao i ja svoje zašto me to ne brine.”, odgovorila je lijepa novinarka, po prvi put svim zlonamjernicima kojima je trn u oku.

senzacija.ba

Komentari

komentara