Magazin

Ona je fenomen – Krava otelila petorke!

Napisao admin

Milisav Nešković (76) iz Brusnice kod Gornjeg Milanovca danas se osjeća kao pravi domaćin. Njegova krava Dunavka dobila je pet teladi.


Slike imaju preko hiljadu “lajkova” na Fejsbuku, svi čestitaju domaćinu, neki čak smatraju da je ovo redak fenomen u Srbiji, pišu “Nezavisne“. Nešković je za agenciju Beta danas izjavio da je vidio da krava ima nagon za teljenje i odmah je pozvao veterinara i za petnaestak minuta na svijet je stiglo petoro teladi, dvoje muškog i troje ženskog pola.

– Imam ukupno tri krave i od Đurđevdana (6. maja) do danas dobio sam devetoro teladi, jer su se prethodno dve obliznile. Čitav život se bavim stočarstvom i posebno gajim viskomlječne krave – rekao je Nešković.

Pošto je riječ prijevremenom teljenju, preduzete su posebne mjere njege i ishrane na četiri sata, a dvoje teladi je već danas ustalo i tražilo da sisa, dok njihova majka još ne može da ustane.

Najstariji veterinar u Gornjem Milanovcu Rade Jevremović koji taj posao radi 47 godina, rekao je da se u svojoj praksi i na studijama veterine nije sreo sa takvim slučajem.

– Najvažnije je da se telad sada pravilno nJeguju i da im u staji bude odgovarajuća temparetura, a za ovo će se zainteresovati i nauka – rekao je Jevremović.

Nešković, koji živi sa suprugom koja ima 76 godina i kćerkom, ističe da će se preseliti u staju, dok telad ne ojačaju.

cure.ba

Komentari

komentara