Magazin

Popularni voditelj – Teške povrede glave: Feđa Fetahagić u komi nakon pada …

Napisao admin

Feđa Fetahagić (34), poznati voditelj Televizije OBN, pao je u nedjelju popodne u kupatilu svoje sobe u Splitu te je, zbog teške povrede glave, prevezen u Klinički bolnički centar (KBC) u ovom gradu. Saznajemo da je Fetahagić, zbog hematoma u glavi, u induciranoj komi i ljekari se bore za njegov život.


Feđa Fetahagić

Poznati voditelj došao je u Split radi Festivala elektronske muzike “Ultra Europe“, a u nedjelju se u kupatilu svoje sobe okliznuo i prilikom pada zadobio teške povrede glave.

 

Potresen viješću

 

Iz splitske bolnice izjavili su za naš list da informacije o pacijentima daju samo bližnjima.

 

– Znamo zbog čega nas zovete. Samo vam možemo reći da je pacijent životno ugrožen – kratko su rekli iz KBC-a Split.

 

Za više informacija o nesreći kontaktirali smo Dejana Ešpeka, PR-a Televizije OBN, ali nam on nije mogao reći ništa osim da je najbolje da kontaktiramo porodicu ili nekoga bliskog njima.

 

Jedan od porodičnih prijatelja bio je izuzetno potresen viješću o nesretnom događaju. Iako je prvo rekao da je najbolje ne govoriti ništa zbog teškog stanja u kojem se nalaze Fetahagićevi roditelji, naposljetku je pristao na razgovor s nama.

 

 Isključeni telefoni

 

– Koliko znam, to se desilo u nedjelju popodne. Feđa je otputovao u Split zbog posla, tačnije Festivala “Ultra“. Zadobio je udarac u glavu. Izgubio je svijest. Zbog hematoma u glavi, u induciranoj je komi. Ovo je treći dan kako je u komi i trebali bi ga probuditi u srijedu. Uspavan je zato što je zbog hematoma morao mirovati. Njegova majka Branka ovo je veoma teško podnijela. Zajedno s njegovim ocem Senadinom otputovala je u Split. Čuli smo se telefonom u utorak popodne – ispričao nam je u srijedu Feđin prijatelj.

 

Kazao je da je tek u utorak ujutro saznao šta se Feđi dogodilo.

 

– Noge su mi se odsjekle. Feđa je sportski tip. Nikada nije pio. Zajedno smo studirali. Zabrinut sam za njega i zaista ne mogu vjerovati šta mu se dogodilo. Iskreno se nadam da će sve biti uredu – rekao je naš sagovornik.

 

Željeli smo stupiti u kontakt i s Feđinim ocem Senadinom Fetahagićem, ali nam je rečeno da su njemu i njegovoj supruzi Branki u ovim trenucima uglavnom isključeni telefoni. Zaista, u srijedu nismo uspjeli stupiti u kontakt s Fetahagićima.

 

Ambasada BiH nije obaviještena

 

Povodom događaja kontaktirali smo Ambasadu BiH u Hrvatskoj. Zatekli smo ih viješću o Feđinom povređivanju. Rekli su nam da nisu obaviješteni o ovom slučaju.

avaz

Komentari

komentara