Magazin

Koje su vaše emotivne potrebe – Jarčevima je najvažnije poštovanje, Ribama razumijevanje

Napisao admin

Rakovi vole dodire, komplimente i pohvale, dok je Bikovima potrebna sigurnost a ne lijepe riječi.


Horoskop (Foto: Cure.ba)

Ovnu je najveća emocionalna potreba kretanje i izazov
Pripadnicima ovog vatrenog znaka aktivnost je potrebna poput vazduha. Kroz kretanje i akciju oni se izražavaju, a izazovi su u njihovom svetu uvijek dobrodošli. Ako nisu prvi u nečemu za čim se trude, osećaju se poraženo i frustrirano. Na emocionalnom nivou, nisu uvek najzreliji, te se njihova osećanja ponekad menjaju u zavisnosti od dana i sata. Ne podnose ako im se drugi petljaju u njihove stvari, te su generalno nestrpljivi.

Biku treba sigurnost, a ne lijepe riječi
Pripadnici ovog zemljanog znaka najviše su usredsređeni na materijalni svet, stoga nisu skloni intelektualnim igricama već direktnim i iskrenim odnosima. Njihova najveća emocionalna potreba je sigurnost, pa cene stabilne i pouzdane ljude. Vole rutinu i ne vole ono što im kvari unapred postavljene planove, a od tople reči i zagrljaja će više ceniti konkretna dela.

Blizancima je dosadno ako se dvije stvari ne događaju istovremeno
Za pripadnike ovog znaka je tipično da se teško snalaze s vlastitim emocijama, pa puno vremena posvećuju njihovoj analizi. Budući da su najpromenjiviji znak Zodijaka, njihovnestabilan temperament najbolje funkcioniše ako se oko njih stalno nešto događa. Za razliku, od Bikova, rutina će Blizance potpuno izbaciti iz takta, a u odnosima traže nešto što će iznova buditi njihovo zanimanje.

Rak se osjeća dobro ako može da se brine o nekome
Ovaj horoskopski znak se često pominje kao najemocionalniji, a njegove pripadnike je lako povrediti pri čemu neće znati niti umeti da sakriju svoja osećanja. Vole dodire, komplimente i pohvale, a najbolje se osjećaju u ispunjenim ljubavnim i obiteljskim odnosima. Važno im je da imaju nekoga o kome će brinuti, jer žude za bliskošću.

Lavu je bitno da svijetu predstavi sebe
Pripadnicima ovog vatrenog znaka potrebne su aktivnosti u kojima će se dokazati i privući tuđu pažnju na sebe. U pogledu emocija, često preteruju sa njihovim izražavanjem, a da bi bili srećni potrebno im je puno zabave. Velikodušni postaju ako osećaju da ih drugi cene, a najbolji osećaj u bliskim odnosima je taj da su nezamenljivi.

Djevicama zadovoljstvo dolazi u paketu s postignućima
Pripadnici ovog znaka su veliki radnici koji vole da ugađaju drugima, a najzadovoljniji su ako je njihova okolina svesna njihove vrednosti. Uvek im je potrebno nešto o čemu će razmišljati i analizirati, jer će im u suprotnom postati dosadno. Ne vole preterano pokazivanje emocija, pa će svoje suze i sreću skrivati pred drugima. Žude za tim da se osećaju korisno.

Vagi su potrebni drugi i prezire samoću
Pripadnici ovog znaka su izuzetno društveno nastrojeni, a kako se često ne osećaju ugodno sami sa sobom, u večnoj su potrazi za publikom. Da se ne bi dosađivali, preokupiraće se poslom, pojačati muziku ili, pak, telefonirati. U odnosima žele nekoga ko ih sluša i savetuje, a cene timski rad, te zajedničke analize poslovnih i privatnih stvari.

Škorpiji su potrebne stvari i odnosi u kojima će ispoljiti svoju strast
Pripadnici ovog vodenog znaka se opisuju kao rezervisani, a to je njihov najbolji način nošenja s emocijama. Oni ne podnose prosečan život, te ne žele da se uklope u mase, pa su u večnoj potrazi za odnosima, hobijima i stvarima s kojima će realizovati svoju veliku unutrašnju energiju. Sa svima, koje puste dovoljno blizu sebi da ih upoznaju, intenzivno se povežu, pa ih i teško puštaju iz svog života.

Izlasci, hobiji i druženja za Strijelce su nužnost
Kao i Ovnovima, pripadnicima ovog znaka za osećaj zadovoljstva potrebne su aktivnosti i izazovi. Bilo da se edukuju ili ispunjavaju svoje fizičke potrebe, Strelcima je to potrebno da bi se rešili viška emocionalne energije u sebi. Kako su ponekad preterano samouvereni, u bliskim odnosima im je potreban neko ko će ih prizemljiti. Iako im je lepo kod kuće, van im je uvek lepše.

Jarcu je najvažnije poštovanje i uvažavanje drugih
Pripadnicima ovog znaka urođena je potreba za kontrolom, kao i važnim ulogama u privatnim i poslovnim odnosima. Često se kaže da su Jarčevi najmanje emocionalan znak horoskopa, no uzrok tome je što se oni ograničavaju u njihovom proživljavanju i analizi. Dobro se osećaju ako ih drugi uvažavaju i cene, ali se pridržavaju i svojih pravila.

Vodolija se najbolje osjeća ako nešto stvara
Vodolije su borci za jednakost, ali im nije cilj da privlače veliku pažnju drugih na sebe. Imaju izgrađena uverenja koja retko menjaju, a zbog toga često neodostaje dubine u njihovim emocijama. Potrebno im je da se bave raznolikim stvarima i da nešto stvaraju, a gušiće ih preterani razgovori o osećanjima. U emocionalnim vezama su im potrebni ljudi koji nisu preterano zahtevni.

Ribe žude za tim da ih okolina razumije
Pripadnici ovog znaka najsenzualniji su znak Zodijaka. Izuzetno su osetljivi na spoljašnje nadražaje, a žude za odobravanjem, razumevanjem i ljubavlju. Osećaju se najbolje ako imaju svoj cilj, te rade na njegovom ostvarenju, a za to im je potrebna sigurnost i podrška. Kako nisu površni, za bliske odnose biraju ljude koji nisu previše emocionalno kruti.

zenskikutak.rs

Komentari

komentara