Magazin

Kakav utisak ostavljate – Birajte mirisne note po datumu rođenja!

Napisao admin

Mirisi su odraz nečijeg karaktera i govore nam ko što voli, kakav utisak želi da ostavi na okolinu i kakva je osoba. Kakve mirise vole pojedini znaci i kako se njima služe?


Parfem (Foto: Cure.ba)

OVAN 21. mart – 20. april
Što jednostavnije, to bolje. Pošto je Ovan stalno u nekoj akciji i pokretu, ne voli ni da ga stavlja pretjerano. Odgovaraju mu mirisi koji izražavaju energičnost, volju za životom, čisti, bistri, jednostavni. Ruža, sve vrste citrusa, biber ili ruzmarin. Ovaj prilično sportski tip, poslije aktivnosti voli brz i kratak tuš, a onda slijedi nanošenje mirisa. Jednim potezom, pa koliko traje, nek traje. Kad više ne miriše, Ovna to ne brine.

BIK 21. april – 20. maj
Bikom vlada zemljana Venera, pa svi pripadnici ovog znaka vole da se dotjeruju i mirišu. Zato što su uvijek dosljedni sebi i svojim principima, a vole sigurnost, biraju diskretnije mirise. Uvijek se radi o cvetnom mirisu, jer ovo je znak proljeća. Vole da se stalno mirišu, ali ne prejako. Ljubičica je njihov cvijet, jasmin i vanila.

BLIZANAC 21. maj – 21. jun
S obzirom da se radi o znaku koji je izmislio modu, gotovo uijvek na sebi ima parfem koji je nov ili je u datom trenutku hit. Ako želite savjet – svakako ga potražite od Blizanca. Bez problema menjaju mirise, pa se tu može naći svega. Njihovo kupatilo obično je prepuno najrazličitijim komadima. Danas mirišu ovako, a sutra onako, baš u skladu sa svojim karakterom. Zato je teško odrediti neku konstantu. Ipak, najbolje im odgovaraju lagani mirisi lavanda, menta ili limeta.

RAK 22. jun – 22. jul
Ovo su romantičari. Mirisom uvek pokušavaju da dočaraju nešto iz mašte što gotovo uvijek ostavlja utisak na okolinu. Žena Rak je jedna od najženstvenijih, pa rado bira klasične mirise koji imaju tradiciju. Obično se radi o cvijeću ili o meditaranskim biljkama kao što su lavanda, ruzmarin. Uvijek imaju osjećaj za miris i dobar ukus. Njihovi mirisi obično ostavljaju utisak svežine i pročišćenja. Baš kao izvor ili voda.

LAV 23. jul – 23. avgust
Mirisi su za Lavove i Lavice sredstvo za isticanje sebe. Svima je već poznato da pripadnici ovog znaka vole da budu u središtu pažnje, pa im je takav i miris. Obično se radi o teškom i upečatljivom parfemu koji nanose u tolikim količinama da mogu da ispune cijelu dvoranu. Ponekad okolini treba maramica da bi se “obranili” od mirisa. Za njih vredi pravilo: “Što jače, to bolje”. Snažan mošus, cimet ili svi “hemijski” mirisi.

DJEVICA 24. avgust – 23. septembar
Jedna od osnovnih osobina ovog znaka je otmjenost. Djevice uvek imaju istančan ukus, dugo i pomno biraju i traže savršenstvo. Takav im je i miris. Profinjeno cvijeće, menta, lavanda, vanila. Mjera i diskrecija nešto je bez čega ne mogu, pa miris nanose pažljivo i taman onoliko koliko treba. Kad prestanu da mirišu, znaju tačno kad i koliko treba da ga opet nanesu.

VAGA 24. septembar – 23. oktobar
Venera čini ove ljude lijepim i zainteresovanim za sve vrste kozmetičkih proizvoda, sredstava za ulepšavanje. Obično imaju stila i znaju da izaberu šta im pristaje. Ruža je njihov nezaobilazan cvijet, ali i svi mirisi slatkastog karaktera, decentni i odmjereni. Vaga nikad neće izabrati nešto što je pretjerano ili snažno, ali s druge strane nikad neće na sebe staviti ni nešto što je skromno ili neugledno.

ŠKORPIJA 24. oktobar – 22. novembar
Pripadnici znaka Škorpija mirise uglavnom doživljavaju kao sredstvo za zavođenje. Žele da budu uvijek nezaboravni. Vole i biraju snažne mirise pomalo mističnog karaktera, kvalitetne i koji dugo ostaju na koži. Obično se radi o teškim i slatkim mirisima.

STRIjELAC 23. novembar – 21. decembar
Ili biraju nešto sasvim skromno i jednostavno, ili traže nešto nepoznato i egzotično. U prvoj varijanti odgovara im miris poljskog cvijeća, blage kolonjske vodice ili lepršavi parfemi koje obično nanose u hodu i pomalo. U drugoj varijanti spremni su na sebe da stave miris koji dolazi odnekud izdaleka.

JARAC 22. decembar – 20. januar
Preferiraju kvalitet i klasiku. Zato će njihov izbor pasti na proverene parfeme poznatih marki. Neće pretjerivati, a neće ni eksperimentisati. Ako kupuju skup parfem, to nije zbog snobizma, nego zato jer veruju u sve što je trajno i kvalitetno. Jednu bočicu mogu da troše godinama, jer je i ne nanose prečesto, a ni previše.

VODOLIJA 21. januar – 19. februar
Oni su originalni, pa vole i takve mirise. Neki preferiraju sve što je novo, a skloni su i miješanju parfema, jer nije dovoljno samo to da je novo, nego mora biti i specifično. Svi neobični mirisi i oni koje dosad niste osjetili, vjerovatno se nalaze na vratu Vodolije. Mirisi od začina, povrća, zelenog čaja, pa i kaktusa su njihov izbor. Kod njih su dopuštene sve vrste eksperimenata, pa ko voli, nek izvoli.

RIBE 20. februar – 20. mart
Ribe su senzibilne i sklone miješanju mašte i stvarnosti. Stil im je diskretan. Vole da mirišu jer to podstiče njihovu imaginaciju. Rado biraju neobične cvijetove, ali ne previše upečatljive. Zumbul, đurđice ili slično cveće. Ima i onih koji će rado posegnuti za mirisima biljaka koje rastu blizu mora – ruzmarin, lavanda ili smokva. Kako je Riba i jedan od najreligioznijih znakova, voli da se namiriše i tamjanom. Njihovi mirisi uvijek nose u sebi nešto tajanstveno.

blic

Komentari

komentara