Magazin

Zatrudnjela s 14 godina pa je izbacili iz škole. Sada je diplomirala

Napisao H. H.

Predmet rasprava oduvijek je bila TINEJDŽERSKA trudnoća , ali i negativnih reakcija okoline.

Upravo s time se susrela i Rachael Campey koja je sa svega 14 godina doznala da će postati majka. Tada su je natjerali da napusti školu, ali ona nije odustala od svog sna.

Kako kaže, promijenila je čak sedam različitih obrazovnih ustanova, ali je i radila “bezbroj” poslova kako bi ostvarila svoj cilj. No sve se isplatilo.

Naime, Rachel je sada diplomirala na sveučilištu Leeds Trinity, a na svečanoj proslavi joj je društvo radila kći Lily-Rose.

“Kad sam s 14 godina otkrila da sam trudna, obećala sam da ću raditi neprestano kako bi ti omogućila najbolje djetinjstvo koje mogu”, napisala je na Twitteru obraćajući se svojoj kćeri, koja joj je bila najveća motivacija na ovom putu.

Kako je ispričala u razgovoru za Mirror, Rachel pati od tjeskobe i bila je jako nervozna zbog ceremonije dodjele diploma. Zato je sve svoje uzvanike natjerala da dođu čak tri sata ranije, računajući na to da bi nešto moglo krenuti po zlu. Srećom, to se nije dogodilo.

“Kada sam odjenula togu, moja je kći rekla da izgledam kao netko iz ‘Harryja Pottera'”, prisjetila se Campey te otkrila kako se tijekom ceremonije rasplakala jer malena Lily nije skrivala koliko je ponosna. Djevojčica joj je stalno mahala i svima govorila kako je to njezina mama.

No ima i razloga za ponos. Naime, njezina mama je nominirana za najinspirativniju osobu na dodjeli nagrada Yorkshire Choice Awards. Bilo je to pravo priznanje za uložen trud i odlučnost.

Ipak, i sama kaže kako ne želi da se njezina priča shvati kao promoviranje maloljetničke trudnoće.

Komentari

komentara