Magazin

Prvi snijeg u Bosnu i Hercegovinu stiže jako brzo

Napisao H. H.

Prema najavama meteorologa svjetski poznate stranice „AccuWeathera“, period do kraja oktobra u većem dijelu Bosne i Hercegovini bit će među najtoplijima u historiji mjerenja u ovom dijelu jeseni.

Tako nas ove sedmice očekuje pretežno sunčano i toplo vrijeme, a dnevne temperature prelazit će 20 stepeni.

Danas su u 15 sati najtopliji gradovi bili Mostar, Široki Brijeg, Drvar i Grude, gdje je izmjereno čak 28 stepeni. U Zenici i Tuzli bilo je stepen manje, a u Sarajevu, Jajcu, Bihaću bilo je 26 stepeni.

Iako su meteorolozi najavili kišovit početak sedmice, sunčano i toplo ipak će se zadržati do nedjelje. Već naredne sedmice doći će do pogoršanja vremena i temperature će se polako spustiti, piše “Hayat“.

Tako bi, naprimjer, Sarajlije već sljedećeg četvrtka, za razliku od ove sedmice, kada su šetali u kratkim rukavima, mogli odjenuti kapute i zimsku odjeću.

Prema prognozi meteorologa „AccuWeathera“, prvi jutarnji minus u Bosni i Hercegovini očekuje se 6. novembra. Za kraj novembra, odnosno 28. i 29., past će prvi snijeg. U tom periodu više od sedam dana temperatura neće prelaziti tri stepena, a jutra će biti hladna.

Komentari

komentara