Magazin

Žena ga prevarila, on ubio njihovih petoro djece: “Nije htio žive svjedoke”

Napisao H. H.

Timoti Džouns Džunior proglašen je krivim zbog ubistva svoje petoro djece. Porota u Leksingtonu u Južnoj Karolini će narednih dana odlučivati o tome da li će on ostatak života provesti u zatvoru ili će biti osuđen na smrt.

Na suđenju je tužilaštvo prikazivalo fotografije sa mjesta zločina, kao i fotografije djece iz srećnijih vremena. Kada je Džouns bio suočen sa tim fotografijama, zaplakao je, prenosi “Daily mail”.

Tužioci su izjavili poroti da Džouns (37) zaslužuje da umre zbog toga što je natjerao svoju djecu da pate zbog svog bolesnog plana da ne ostavi svjedoke kako bi izbjegao zatvor.

Pozvali su patologa koji je svjedočio o povredama koje su djeca pretrpjela tokom ubistava u avgustu 2014. godine. Istražitelj je pokazao fotografije vreća za smeće u koje je pet mrtvih tijela ubacio prije nego što ih je odvezao širom zemlje i ostavio na padini ispred grada Kamdena u Alabami.

Nakon što su i pojedini porotnici zaplakali kada su vidjeli fotografije, suđenje je moralo da bude nakratko prekinuto.

Džounsonov branilac je tražio od porote da imaju milosti prema Džounsu i da ga ostave u životu.

Tužioci su prikazali kratke snimke sa mobilnih telefona koje je Džouns slao njihovoj majci, od koje je razveden. Djeca na snimcima plaču i mole majku da im se vrati. Džouns je uplakan izveden iz sudnice nakon što su snimci prikazani. Tužioci su pustili i snimak telefonskog razgovora koji je Džouns vodio sa članovima porodice iz zatvora četiri mjeseca nakon ubistava.

Tokom razgovora, Džouns je za ubistva djece okrivio svoju ljutnju zbog bivše supruge Amber Kizer, za koju je rekao da ga je prevarila sa tinejdžerom – njihovim komšijom. Džouns, koji je inače važi za veoma religioznog čovjeka, nakon razvoda je dobio puno starateljstvo nad djecom.

“Mi krivimo Amber zbog ovoga. Da je bila kod kuće i radila ono što je trebalo da radi umjesto da spava sa dečkom u susjedstvu, ništa od ovoga se ne bi desilo”, rekao je on preko telefona.

Džouns je priznao da je prisilio šestogodišnjeg Nejtana da vježba sve dok nije umro. On je tjerao dječaka da vježba kao kaznu jer je polomio utičnicu. Dječak je satima radio sklekove i druge vježbe dok nije izdahnuo od napora.

Nakon što je zatekao sina mrtvog, Džouns je satima razmatrao šta da radi, gledao film, pa išao u prodavnicu sa najstarijim sinom, ostavljajući mlađu djecu u kući sa tijelom, rekao je istražiteljima tokom priznanja.

Onda je odlučio da ubije i ostalu djecu. Rekao je da je rukama zadavio osmogodišnjeg Meraha i sedmogodišnjeg Ilaja i kaišem zadavio dvogodišnjeg Gabrijela i jednogodišnju Ebigejl jer su mu ruke bile prevelike.

“Nije htio da ostavi žive svjedoke“, rekao je glavni tužilac. Očekuje se da će izricanje kazne trajati nekoliko dana, piše “Blic“.

Komentari

komentara