Magazin

DIPLOMU EKONOMSKOG BACI U SMEĆE: Stanija nema osnovno znanje, tvrdi da je Francuska u Africi

Napisao H. H.

Stanija ima ozbiljno mnogo poteškoća u izražavanju, a osnovno znanje joj nije ni za 2+.

Starleta Stanija Dobrojević već godinama ponosno ističe kako se školovala za ekonomistu, a u junu 2017. se čak i pohvalila da je diplomirala na državnom ekonomskom fakultetu u Novom Sadu, piše “Expresstabloid.ba“.

Zanimljivo je da starleta već godinama ističe takođe kako je ovo zanimanje kojim želi da se bavi u budućnosti, a nedavno je izjavila i kako intenzivno planira da krene stopama svog oca:

–Ne biram ništa što je lako, pa samo tako željela da idem stopama svog oca koji je takođe diplomirani ekonomista, a ovo što radim trenutno je kako ja kažem, mladost, ludost- .., ispričala je ona a onda, poentirala:

–U budućnosti ću se baviti nečim što nema veze sa godinama. Npr. diplomatija, humanitarni rad. Ovo je sada za ove godine. Tek smo počeli- izjavila je prije dvije godine Stanija, koja trenutno boravi u rijaliti šouu.

Doduše jeste pomenula da joj je ovo posao koji planira samo u mladosti da radi, a dokle će se ona osjećati mladom i to je relativna stvar. Možda za Staniju sa 34 ustvari tek sve počinje. Možda se ona maloprije rodila, pa sad uči da hoda i govori. Ruku na srce, tako i djeluje, jer za nekoga ko je na Ekonomskom fakultetu diplomirao sa desetkom, kako se tada pohvalila, Stanija ima ozbiljno mnogo poteškoća u izražavanju, a osnovno znanje joj nije ni za 2+.

Da je tako, moglo se vidjeti i iz posljednjeg Ami G šoua, gdje starleta objašnjava voditelju kako se Francuska nalazi u Africi. Nije međutim to bilo jedino što nije znala. Cijelu seriju Stanijinih gluposti, možete pogledati u videu:

Nije međutim ovo ni prvi put da bukvalno zaboli to koliko ova djevojka baš ništa ne zna. Prisjetimo se kviza znanja (iliti neznanja), još iz doba “Farme”, kada je u istom učestvovala sa svojim tadašnjim dečkom Filipom Panajotovićem.

Nije bilo sigurno doduše da li se njih dvoje takmiče ustvari jedan protiv drugog u tome ko više ne zna, ali možemo da konstatujemo da je na kraju bila mrtva trka. Odgovorima da je novčana jedinica u Rusiji – dev, kao i da je poligaman brak, brak sa nijednim partnerom, Stanija je zapečatila priču. Od tada su slobodno mogli i da ga zovu kvizom neznanja.

I zaista, jako je zanimljivo kako je jedna ovakva osoba uopšte stigla i do srednje škole, a kamoli fakulteta, a onda je još zanimljivije čime je zaradila tu diplomu. Bilo kako bilo, ovo Ekonomskom fakultetu u Novom Sadu i nije neka reklama. Da ne kažemo – bruka za fakultet, a što se Stanije tiče, možda je dobro da razmisli da se zapravo ovim “poslom koji radi sada u mladosti”, nastavi da se bavi i u starosti, ili da smisli nešto treće. Diplomatija je u njenom slučaju, baš teška priča.

Komentari

komentara