Magazin

REZULTATI NOVIH VJEŠTAČENJA: Evo kako je Zoran ZAVARAO TRAG u vrijeme Jeleninog ubistva!

Napisao H. H.

Zoran Marjanović, koji se sumnjiči da je 2. aprila 2016. u kanalu u naselju Crvenka kod Borče ubio suprugu, srbijansku pjevačicu “Granda” Jelenu Marjanović, u vrijeme zločina – koji se, prema mišljenju tužilaštva, dogodio između 16.56 i 17.04 sati – namjerno i svjesno je isključio svoj mobilni telefon!

Kako “Kurir” saznaje, u dodatnom vremensko-prostornom vještačenju koje je naložio Apelacioni sud, prije odluke o tome da li će protiv Zorana ponovo biti podignuta optužnica ili će se odustati od njegovog gonjenja, sudski vještak naveo je da je njegovo mišljenje da je Zoran namjerno isključio telefon kako ne bi bilo zabilježeno njegovo kretanje.

– Zaključak je da je Zoran, odnosno njegov telefon, posljednji put registrovan u 16.38 sati, a da je potom Zoran isključio svoj telefon. Nije moguće da je telefon isključio slučajno, a od tog trenutka je nemoguće pratiti njegovo kretanje. Riječ je o svjesnoj radnji, koju je Zoran preduzeo kako bi bio nedostupan daljem registrovanju baznih stanica – navodi se, kako “Kurir” ekskluzivno saznaje, u najnovijem vještačenju.

Stručnjak koji je potpisao nalaz naveo je da je broj ponovo postao dostupan nakon 25 minuta.

– Vrijeme uključivanja Zoranovog telefona odgovara vremenu kad se kasnije na kameri porodične kuće Jahović vidi prolazak dvije osobe koje bi mogle da odgovaraju Zoranu i Jani – piše u nalazu.

Tužilaštvo je u svom nalogu za dopunu vještačenja zatražilo da se detaljno pregleda snimak koji su sačinile sigurnosne kamere na kući porodice Jahović u Crvenki i da se uporedi s rezultatima baznih stanica, kako bi se utvrdilo ko se gdje nalazio u vrijeme ubistva pjevačice. Podsjetimo, Zoran i Jana su ispričali da su poslije nestanka Jelene hodali po nasipu i dozivali je.

– Kamera broj sedam zabilježila je da se vrhom nasipa kreću dvije osobe, na rastojanju. Jedna je veća, a druga manja, što bi moglo da odgovara Zoranu i njegovoj kćerki. Veća osoba se kreće brže, dok manja osoba zaostaje nekoliko metara iza veće osobe. Tačnije, manja osoba za većom zaostaje oko deset sekundi – piše u dokumentu u koji je “Kurir” imao uvid.

Komentari

komentara