Magazin

Saša Matić otkrio o čemu mu je Šaban pričao danima i čega mu je bilo dosta

Napisao H. H.

Srbijanski pjevač Saša Matić izjavio je da je kralj narodne muzike, Šaban Šaulić, koji je poginuo u udesu u Njemačkoj, strahovao od vožnje automobilom i stalno dijelio taj strah u razgovorima sa njim.

– Kada sam ga posljednji put vidio, pitao sam ga: “Šabane, šta sada voziš?” Kaže on: “Ma, neki ‘Fijat stilo’, koristim za Krčedin. Ne volim ti ja te velike automobile. Ježim se kada me po inostranstvu sačekaju vozači sa kolima velike kubikaže. Pa još kad momak koji me vozi da pun gas kako bi me fascinirao… Ja mu kažem: ‘Ma idi, bre, čovječe, dođavola’. Navozao sam se ja u životu i brzih i skupih automobila. Dosta mi je toga” – ispričao je Matić osvrćući se na pogibiju velike zvijezde narodne muzike koja je potresla Balkan.

Matić je otkrio kako je Šaulić umio da ga savjetuje da moli vozače da ne piju, da odspavaju, budu odmorni, i da im ne dozvoli da divljaju.

– Ja mu na to odgovorim “Pobogu, Šale, pa to se ne dovodi u pitanje”.

Matić dalje otkriva i kako je Šaulić tokom zajedničkih vožnji stalno brinuo i govorio vozaču gdje ima rupa, i da vozi polako.

– Kažem ja njemu: “Opusti se, Šale”, a on će na to: “Kako da se opustim, vidiš da ovaj ne gleda uopšte” – priča Matić u svojoj ispovijesti za “Informer“.

Komentari

komentara