Magazin

Novi šok na kraljevskom dvoru: Otkaz dala i asistentica koju je Meghan Markle dodijelila sama kraljica

Osobna asistentica princa Harryja i Meghan Markle, koju im je nakon vjenčanja dodijelila sama kraljica Elizabeta II, trenutno odrađuje svoj otkazni rok i s te pozicije odlazi kada se u proljeće rodi njihovo prvo dijete

50-godišnja Australka Samantha Cohen ključna je osoba među osobljem koje radi za Meghan Markle i princa Harryja, a s njezinim odlaskom samo su se dodatno pojačale glasine kako je vojvotkinja od Sussexa osoba s kojom je teško surađivati
Samantha Cohen, supruga stomatologa, rođena i odrasla u Australiji, prvi je posao u palači dobila još 2001. godine, a zahvaljujući svojim poslovnim ambicijama i sposobnosti, brzo se uspinjala i na kraju dospjela do najbližeg kruga djelatnika Meghan Markle. Ona je, nakon osobne asistentice Melisse Touabti, koja je dala otkaz nakon samo šest mjeseci rada za vojvotkinju od Sussexa, druga osoba koja odlazi od nje.

 

 

Samantha Cohen Izvor: Profimedia / Autor: N.N.
Inače, Samanthu Cohen po hodnicima palače zvali su ‘pantera Samanta’, a ona je ujedno bila osoba od najvećeg kraljičinog povjerenja, koja je s kraljevskom obitelji provela punih 17 godina. Majka troje djece je nakon diplome na fakultetu u Queenslandu radila prvo u državnoj službi, potom u odnosima s javnošću, a onda je dobila posao u Buckinghamskoj palači.

 

Kako bi utišali glasine, Kate Middleton i princ William odlučili su se na ovaj drastičan potez
Posao je dobila tako što se, tijekom posjeta Londonu, prijavila na oglas iz novina koji je raspisala palača. Već 2003. godine postala je zamjenica glasnogovornika, a mjesto glasnogovornice dobila je četiri godine kasnije i postala prva žena na toj poziciji.

Da je bila važna kraljevskoj obitelji, a osobito kraljici, govori i to da je bila među službenim uzvanicima kraljevskog vjenčanja u svibnju, a navodno je upravo ona bila zadužena da pomogne Meghan u njezinu prvom pojavljivanju kao nove članice kraljevske obitelji na vrtnoj zabavi u Buckinghamskoj palači.

Tportal.hr

Komentari

komentara