Magazin

Ubio se sin Tine Turner

Tina Tarner - Screenshot/YouTube
Napisao H. H.

Craig Turner (59) pronađen je mrtav u svom stanu u Studio sitiju u Kaliforniji, a obdukcija je pokazala da je pucao sebi u glavu iz sačmare.

Turnerova je imala samo 18 godina kada je rodila Rejmonda, čiji je otac saksofonista Raymond Hill. Kada se pjevačica 1962. godine udala za Ikea Turnera, on je usvojio Craiga kao svog sina, piše “Mondo“.

Turnerova se 2013. odrekla američkog državljanstva i otada živi u Evropi sa suprugom Erwin Bachom. Vijest o smrti sina zatekla ju je u Berlinu, gdje je prisustvovala Sedmci mode.

Tina je ranije pričala da je zlostavljanje koje je doživjela od supruga Ikea obilježilo Craigovo odrastanje.

“On je bio emotivno dijete, i uvijek bi oborio glavicu. Bio je tužan. Sjećam se da bi me Ike tukao, a Craig kucao na vrata i vikao – mama, jesi li dobro. Tada sam ga zamolila da me ne tuče više kod kuće kako djeca ne bi slušala,” ispovjedila se Tina Oprah Winfrey u intervjuu 2005. godine.

Sa Turnerom je dobila i sina Raymonda, i usvojila dvoje njegove djece iz prethodnih veza. U intervjuu je otkrila i da je 1968. abortirala AIkeovo dijete jer je saznala da je i jedna prateća pjevačica trudna s njim.

Još uvijek nije poznato zbog čega je Craig sebi oduzeo život.

Komentari

komentara