Magazin

SAŠA MATIĆ O KARIJERI, PRIJATELJIMA I KĆERKAMA: Nisam imao za čim da žalim!

Napisao H. H.

Sa Čolom sam nedavno razgovarao koliko je važno ostati dosljedan sebi i normalan

SAŠA MATIĆ O KARIJERI, PRIJATELJIMA I KĆERKAMA: Nisam imao za čim da žalim!
Saša Matić održao je nedavno sjajan koncert u klubu „Coloseum“ u Sarajevu, a publika je od prvog do posljednje takta njegovih pjesama bila na nogama.

Pjevač je krajem prošle godine objavio svoj osmi album „Ne bih ništa mijenjao“, a pjesme su već postali hitovi. On je nedavano bio na odmoru u Zanzibaru sa Acom Pejovićem. Govori nam o tome koja je tajna uspjeha kod publike i da li ima prijateljstava na estradi.

Gotovo svaka numera koju ste snimili postala je hit. Koji je vaš recept za uspjeh?

–Osim rada, talenta i glasa koji mi je Bog dao, svakako da je bitan faktor i dobra pjesma. Biram one numere koje se dopadaju meni, ali i za koje imam osjećaj da će se svidjeti publici. Za sada taj osjećaj nikada me nije prevario.

Da li nakon ovoliko godina na estradi i iskustva sada jasno znate šta i na koji način želite?

–Još na početku karijere, kada sam shvatio da želim da se bavim ovim poslom i postavljao ciljeve, rekao sam sebi: Ili ćeš biti najbolji ili se time nećeš baviti. Uvijek sam se peo polako, stepenik po stepenik, i zato sam sada tu gdje jesam.

Kajete li se zbog nekih odluka?

–Nisam imao za čim da žalim, možda jedino što sam odbio neke dobre pjesme, koje su kasnije otišle kod drugih pjevača, ali kako kaže pjesma po kojoj album nosi ime – Ne bih ništa mijenjao.

Smatrate li da vas je ovaj posao promijenio?

–Od početka pa sve do danas, nimalo se nisam promijenio. Ljudi koji su tokom svoje karijere ostali isti, najveće su zvijezde, poput Zdravka Čolića i Halida Bešlića. Baš sam prije nedavno razgovarao sa Čolom o tome koliko je važno da ostaneš normalan i dosljedan sebi, jer publici to mnogo znači. Biću uvijek ovakav kakav jesam i smatam da ništa ne može uticati na to da postanem drugačiji.

Kako je bilo u Zanzibaru?

–Odmorili smo se super. Bili smo Aco Pejović sa porodicom i ja, i nezaboravan provod. Slušao sam njihovu tradicionalnu muziku, probao njihovu kuhinju, i napunio baterije za nove koncerte.

Imate dosta prijatelja na estradi iako se mnoge vaše kolege žale da je to nemoguće postići zbog sujete. Na koji način održavate te veze?

–Imam brojne prijatelje na estradi, ali i van nje pa zato mislim da sam upravo zbog toga najbogatiji čovjek na svijetu. Nemamo mnogo vremena za česta druženja, ali kada se okupimo, bitno je da se ono iskoristi na najbolji način.

Čije savjete rado slušate?

–Kako-kad. Uvek sam spreman da čujem savjet i nikada nisam volio da me neko tapše po ramenu pričajući kako sam car. Volim kada mi neko iskreno uputi kritiku jer znam da me taj više cijeni nego ovi koji me obasipaju lažnim hvalospjevima. Najbitniji su iskrenost i otvorene karte.

Sa suprugom obilježavate 15 godina braka. Da li još ima romantike između vas?

–Iskreno da vam kažem, ne smijem to ni da komentarišem (smijeh). Veoma malo govorim o tim stvarima, ali moguće da je muzika jedan od mojih aduta. Volim da se maksimalno dajem, ali i da mi se to vrati, pa tu nalazimo balans.

Šta biste posavjetovali mlađe kolege koje tek započinju karijeru?

–Ima dosta mladih momaka i djevojaka koji baš hrabro koračaju ka vrhu. Najbitnije je da kada snime prvu pjesmu, ne pomisle da su zvijezde. Važno je da ostanu onakvi kakvi su bili na prvom nastupu jer će ih tako narod najviše zavoljeti.

Osim publike, ko vam je najveće utočište?

–Porodica je moje najveće utočište, naročito kada želim da se osamim i budem daleko od javnosti. Momenti provedeni sa najdražima veoma su mi dragocjeni, naročito u posljednje vriueme kada s njima nisam onoliko koliko bih to želio. Svaki trenutak uvijek je dobrodošao.

KĆERKE ODGAJA SUPRUGA

Šta savjetujete kćerkama sada kada koračanju u svijet tinejdžera?

–Koliko malo vremena provodim sa kćerkama zbog posla, one bi trebalo da budu najnevaspitanija djeca, ali iskreno, njihovim odgajanjem više se bavi supruga i veoma sam zadovoljan u kakve djevojčice izrastaju.

Jaka upala grla

Koji trenutak vam je u karijeri ostao kao najteži?

–Prije godinu i po, prvi put sam u životu pomislio: “Majstore, to je to, što si pjevao – pjevao si!” Nisam nikada mislio da će dotle doći, ali došlo je. Jaka upala grla. To se liječi terapijom. Jedan izvrstan doktor u Travniku mi je pregledao grlo i dao mi terapiju. Zbog svega toga sam morao malo da stanem sa poslom. I onda sam samo ležao i pio ono što mi je propisano.

express.ba

Komentari

komentara