Magazin

9 ŽENA ARAPSKIH ŠEIKA – KAKO IZGLEDAJU I ČIME SE BAVE

Napisao H. H.

Istočne lepotice XXI veka se više ne pojavljuju samo u burkama.

One očaravaju stilom, neverovatnom spoljašnjošću i svojim novim interesantnim aktivnostima.

Ranija el Abdulah

Kraljica Jordana, žena kralja Abdulaha II i majka naslednika prestola, princa Huseina. Ranija aktivno vodi svoj instagram nalog, bori se za prava žena na Bliskom istoku i pristalica je ukidanja tradicionalnog stila odeće. Sama kraljica obožava Giorgio Armani odeću, čak se i fotografiše za modne časopise.

Amira el Tavil

Princeza Sudijske Arabije otvoreno zastupa reforme u svojoj zemlji, i na svom primeru dokazuje da može da se živi onako kako srce diktira, a ne zakoni i stereotipi. Amira je visoko obrazovanje stekla u SAD, vozi kola, i čak se razvela od muža. Sada je ova princeza na čelu dobrotvornog fonda „Alwaleed Philanthropies“.

Dina Abdulaziz el Saud

Princeza sa najviše stila u celom muslimanskom svetu, koja vlada modnim buticima u glavnim gradovima Saudijske Arabije i Katara. Dina je postala glavni urednik časopisa Vogue Arabia 2016. godine. Bez obzira na svoju ljubav prema modnoj industriji, princeza obožava da provodi vreme sa svojom porodicom i da vaspitava svoje troje dece.

Moza bint Naser el Misned

Druga žena bivšeg emira Katara i majka novog vladara zemlje. Moza je na čelu Katarskog fonda za obrazovanje, nauku i društveni razvoj, takođe je predstavnik UNESCO-a. Zastupa razvoj slobodnih medija i mašta da pretvori Katar u konkurenta Silikonske doline. Moza je majka sedmoro dece koja očarava, ne samo stilom, već i idealnom figurom.

Haja bint el Husein

Sestra sadašnjeg kralja Jordana i žena šeika Dubaija, Muhameda Ibn Rašida el Maktuma. Princeza je obrazovanje stekla na Oksfordu. Haja se bavi dobrotvornim radom i izaslanik je mira UN. Bavi se konjičkim sportom.

Lala Salma

Supruga kralja Maroka, Muhameda IV. Ova riđokosa lepotica je prva od žena marokanskih kraljeva koja je prestala da pokriva lice i može se pohvaliti savremenom profesijom – inženjer informacionih sistema.

Fatima Kulsum Zohar

Kraljica Saudijske Arabije, voli svoj lični život da drži u tajnosti. Retko se pojavljuje u javnosti, ali je neko vreme vodila fejsbuk stranicu, čime je mnoge iznenadila. Fatima je rešila da poštuje tradiciju, a ne da ide u korak sa vremenom, kao većina istočnih lepotica.

Maita bint Muhamed Ben Rašid el Maktum

Ćerka šeika Dubaija, Muhameda Ibn Rašida el Maktuma. Ova devojka, ne samo da se bavi sportom, već je i kapiten nacionalnog karate tima UAE. Maita može da se pohvali, ne samo upečatljivim sportskim dostignućima, nego i brojnim navijačima.

Dana el Kalifa

Princeza koja se bavi modom. Dana vodi blog, The Ovredressed, a i prava je instagram zvezda. Ona poražava svojom smelošću i nadahnjuje hiljade devojaka iz celog sveta da budu ono što jesu.

(femina)

Komentari

komentara