Magazin

Ljekarski izvještaj iz Tuzle: Macina majka 4 puta bila u duševnoj bolnici, sanja logore, zabrinuta je za kćerku i pokušala je da se ubije! (FOTO)

Napisao A. K.

Enesa Nurkić po sopstevnim riječima već 3 godine nema kontakt sa kćerkom Senadom Nurkić, koju isto toliko godina nije čak ni srela. Za to vrijeme, Enesa je nekoliko puta bila u bolnici zbog problema sa srcem, ali ono što nije poznato jeste to da je Enesa čak 4 puta bila u duševnoj bolnici!

Ekipa Telegrafa za ovo je saznala u Tuzli, u koju su se uputili kako bi sa Enesom porazgovarali o kćerki i svemu što se dešava među njima. Međutim, čim su stigli na adresu na kojoj su živjele Maca i Enesa, saznali su da se Enesa odselila iz kuće u kojoj je živjela. Riječ je o kući u kojoj je živjela sa čovjekom sa kojim je živjela u vanbračnoj zajednici, tačnije Macinim očuhom.

 

– Ona više nije tu. One su živjele tu na spratu, ali Enesa je otišla. Dođe s vremena na vrijeme, samo da plati račune. Otišla je kod nekih ljudi koje je nedavno upoznala, sa njima živi – rečeno je u jednom naselju kod Tuzle.

 

Telegraf dalje piše: Kako smo uspjeli da saznamo, Enesa živi sa ženom sa kojom se upoznala tokom ležanja u bolnici u Tuzli, i sa njenim suprugom, u malom selu udaljenom 20 minuta od centra Tuzle. Međutim, ono što smo saznali jeste to da je Enesa 4 puta ležala u duševnoj bolnici, a uspjeli smo da dođemo i do ljekarskog izvještaja sa posljednjeg pregleda na koji se, kako piše u istom, sama javila.

 

Enesa je na pregledu bila 14.09. ove godine, svega 8 dana od Macinog ulaska u Zadrugu. U izvještaju je jasno navedeno kakve probleme je imala Enesa, između ostalog to da je imala suicidne misli, te snove koji je i dalje muče, a koji su vezani za period koji je provela u logoru.

 

– Osjeća se kao i ranije, i dalje je povremeno neraspoložena i nervozna, i dalje je zabrinuta za kćerku sa kojom nije u kontaktu, smeta joj buka i gužva, sada nije plačljiva, ne osjeća strah. Navodi da sada spava, rijetko ima košmarne sne kada sanja logor. Navodi da je u dan aktivna, druži se. Pacijentkinja negira da čuje glasove, nema suicidalne misli – navodi se u ljekarskom izvještaju.

 

S obzirom na to da sa kćerkom nije u kontaktu, Maca o ovome ne zna ništa. Prilikom posljednje posjete Tuzli nije otišla kod majke, a oni njima bliski za Telegraf su ispričali razloge, kao i razlog zbog kog je Enesa napustila kuću u kojoj je godinama živela sa Macom, i čovjekom sa kojim je bila u emotivnoj vezi, a koji je preminuo.

(Telegraf.rs)

Komentari

komentara