Magazin

Fantastičan život 21-godišnje milionerke: Obogatila se u pet godina, doslovno na sprdnji

Napisao H. H.

Selena Gomez imala je najviše pratitelja na Instagramu. Cristiano Ronaldo i Beyonce vlasnici su najlajkanijih fotografija.

Za sve njih ste čuli, no za vlasnicu najgledanijih storyja na Instagramu većina nas nikad nije čula. Njeno ime je Eleonora Lele Pons, ima tek 21 godinu, a predstavlja se kao manekenka, glumica, komičarka, zvijezda YouTubea i Instagrama, piše “Index“.

Pons je vlasnica ugovora s američkom make-up tvrtkom CoverGirl, nosila je revije za Dolce i Gabbanu ove godine te je čak bila jedna od sutkinja na izboru za Miss Universe.

Lele ima 20 miliona pratitelja na Instagramu, a njeno bogatstvo procjenjuje se na tri miliona dolara.

“Business Insider” napravio je pregled “fenomenalnog života Lele Pons”.

Tako doznajemo da je rođena 1996. u Venezueli. Proslavile su je kratke snimke na Vineu, a potom i YouTubeu. Posebne su jer se u njima ona sprda na svoj račun.

Kad je imala pet godina s porodicom se preselila u Miami. Još nije ni maturirala, a već je postala poznata korisnica Vinea.

Tajna njenog uspjeha leži u tome što se obraćala tinejdžerima i govorila o temama koje ih muče, školi, nesretnim ljubavima i nesigurnostima.

Do svoje mature već je postala najgledanija korisnica Vinea.

Prije dvije godine magazin “Time” proglasio ju je najuticajnijom tinejdžericom svijeta. Sljedeće godine našla se na listi 30 najuticajnijih ljudi na internetu.

Nakon završetka srednje škole preselila se u Los Angeles, gdje pokušava ostvariti karijeru komičarke.

Nakon što je Vine ugašen 2017. godine, počela je objavljivati na YouTubeu, gdje je danas prati više od šest miliona ljudi, uz 20 miliona koji je prate na Instagramu.

Preseljenje u Los Angeles pokazalo se punim pogotkom jer je dobila ugovor s brendom CoverGirl, a potom su je angažirali dizajneri Domenico Dolce i Stefano Gabbana.

Forbes ju je smjestio na osmo mjesto liste najpoznatijih influencera 2017. godine.

Lele ne zanima samo moda, ljepota i komedija. Prošle godine izdala je roman o preživljavanju srednje škole.

Prošle sedmcie sjedila je u žiriju izbora za Miss Universe, a problem je nastao kad je otkriveno da na Instagramu prati samo takmičarke iz Latinske Amerike.

Kad ne radi, Lele putuje svijetom. S obzirom na to da je zanima i politika, posvetila se pitanju razrušenog Portorika i jasno je da ima i ambicije na tom planu.

U intervjuu s Perezom Hiltonom 2016. godine rekla je da čim se probudi razmišlja kako će nasmijati svoje fanove.

Ove sedmice proglasili su je vlasnicom profila na Instagramu čije su priče, odnosno storyji, bili najgledaniji.

S obzirom na to da već sad ima dogovorene brojne suradnje za 2018. godinu, jasno je da ovo nije zadnji put da čujemo za Lele Pons. Iako je vjerojatno prvi.

Komentari

komentara