Magazin

Nekada sam radila za Oprah, a kad me konačno pozvala u svoj dom, evo što me naučila”

Napisao H. H.

Oprah je osoba koja je godinama inspirisala i pomagala drugima jer je i sama imala teško djetinjstvo, a kroz svoj rad i uspjeh naučila je puno toga što još uvijek prenosi dalje. Mlada novinarka ispričala je svoju priču o najvažnijoj lekciji koju joj je Oprah dala oči u oči.

“Bio je avgust 2009. i sjećam se kako sam sjedeći na krevetu raspravljala s prijateljem trebam li prihvatiti posao Oprahine asistentice ili ne. Predloženi posao bio je zapravo stažiranje u ‘O’, The Oprah Magazine, a plaća je bila minimalac. U međuvremenu je moj tadašnji šef upravo odlučio primiti me za stalno i dati mi dosta dobru plaću. Nisam znala šta da radim, prenosi “Net“.

Kada sam bila mala, mama i ja smo stalno gledale Oprah Winfrey Show i svima je govorila da jednog dana želim biti baš poput Oprah. Nisam mogla znati gdje će me moje stažiranje odvesti i kako ću preživjeti s obzirom na visoki standard u New Yorku. Ali to nije ono što me sputavalo već mali glasić u glavi koji je stalno propitkivao jesam li sposobna raditi za nekoga poput Oprah. Jesam li dovoljno dobra, dovoljno pametna

“Bio je avgust 2009. i sjećam se kako sam sjedeći na krevetu raspravljala s prijateljem trebam li prihvatiti posao Oprahine asistentice ili ne. Predloženi posao bio je zapravo stažiranje u ‘O’, The Oprah Magazine, a plaća je bila minimalac. U međuvremenu je moj tadašnji šef upravo odlučio primiti me za stalno i dati mi dosta dobru plaću. Nisam znala šta da radim, prenosi “Net

Kada sam bila mala, mama i ja smo stalno gledale Oprah Winfrey Show i svima je govorila da jednog dana želim biti baš poput Oprah. Nisam mogla znati gdje će me moje stažiranje odvesti i kako ću preživjeti s obzirom na visoki standard u New Yorku. Ali to nije ono što me sputavalo već mali glasić u glavi koji je stalno propitkivao jesam li sposobna raditi za nekoga poput Oprah. Jesam li dovoljno dobra, dovoljno pametna?

Konačno sam dobila priliku upoznati Oprah

U stanu mog prijatelja odjednom je nestalo struje. Čim su se svjetla ponovno upalila, prva stvar koju sam vidjela bile su riječi ‘Snažnija si nego što misliš’ i to na naslovnici Oprahinog časopisa koji sam proučavala za intervju. Ovo sam shvatila kao znak od same Oprah. (Osim toga, ona je uvijek govorila da su ljudi ono što misle. Pobijedila sam strah i nazvala redakciju da prihvaćam stažiranje kod Oprah.

Moja priča o Oprah zapravo nije ništa novo jer je ona duboko dotaknula i inspirirala mnoge ljude, čak i neposredno. Zato uopšte nije čudno što me osam godina nakon toga Oprah pozvala u svoj dom. Stažiranje mi je donijelo divan posao, super šefove i mnogo iskustva u pisanju i uredništvu. Sada, kao novinarka na “Refinery29”, konačno sam mogla upoznati Oprah i to na gospel brunchu u čast Oprahine nove knjige The Wisdom of Sundays u kojoj je skupila najvažnije savjete iz desetaka njezin Super Soul Sunday emisija. Te je nedjelje u Oprahinom domu bilo oko 300 ljudi, uključujući i mene, kako bi proslavilo knjigu.

Šta ako zabrljam?

Ne mogu vam niti opisati kako sam se osjećala kada sam primila tu pozivnicu. No, kada me auto za golf preveo kroz vrata ‘Obećane zemlje’ (nadimak Oprahine kuće u Santa Barbari) osjetila sam priličnu nervozu. Nisam znala što očekivati, kako će sve proći i pitala se zar sam zbilja toliko važna da budem tamo. U glavi mi je opet bio onaj podmukli glasić. Jesam li ovamo dogurala pukom srećom? Jesu li moja pitanja dovoljno pametna u usporedbi s pitanjima ostalih novinara? Šta ako potpuno zabrljam?

I tada, iza teških željeznih vrata, desetine debelih, visokih palmi kao da se pružalo prema meni u znak pozdrava. Sve je bilo tiho, a jedini zvuk koji se čuo bio je škripanje šljunka pod gumama autića. Skeptici će okrenuti očima, ali govorim vam – osjetila sam naglu promjenu energije. U zraku je bila tišina, mir koji sam skoro mogla dotaknuti, spremiti u bočicu i ponijeti sa sobom.

Moj vodič i ja vozili smo se pored vrtova punih cvijeća i brojnih kuća za goste u rustikalnom stilu, baš kao i kućice za čaj prepune knjiga koju je Oprah dala izgraditi za nedeljno čitanje. Nikada u životu nisam vidjela toliko zelenila na jednom mjestu. Gdje god sam se okrenula bilo je drveće, trava i male životinjice koje su iz nje virile. I tada sam ugledala ‘Dvanestoricu apostola’ – poznatih 12 hrastova koji su krasili glavni travnjak Oprahinog imanja te vodili do posebne kućice na vrhu malog brda. Ispred nje se nalazila predivna fontana koja se pružala prema nebu.



Komentari

komentara