Magazin

Dragi ministre, jutros je ‘legla’ uplata. Odoh u Čaršiju, jer od nas zavisi slika grada, ipak to nam je posao!

Napisao H. H.

Posebnu pažnju na društvenim mrežama privukao je i odgovor Adle Mulić iz Sarajeva, koja je na svom Facebook profilu odgovorila ministru vanjskih poslova Austrije

Ministar vanjskih poslova Austrije Sebastian Kurz izrazio je zabrinutost zbog sve većeg utjecaja muslimanskih zemalja, prije svega Turske, ali i Saudijske Arabije, na zemlje Zapadnog Balkana.

 

“U Sarajevu ili Prištini se, na primjer, ženama plaća da potpuno pokrivene izlaze na ulicu, kako bi promijenile sliku u gradu”, smatra Kurz, istakavši da se to ne smije bez djelovanja gledati.

 

Posebnu pažnju na društvenim mrežama privukao je i odgovor Adle Mulić iz Sarajeva, koja je na svom Facebook profilu odgovorila ministru vanjskih poslova:

 

“Dragi ministre Sebastian Kurz,

 

Jutros je ‘legla’ uplata, i to prije vremena. Odoh u Čaršiju, jer od nas zavisi slika grada, ipak to nam je posao. Šalu na stranu, pošto naše plate zarađujemo na pošten način, zamolila bih Vas da mi pošaljete par kontakata i adresa, pošto vidim da ste upućeni, kojima se mogu obratiti, dobro bi nam došla koja marka više.

 

Dragi ministre, moje pokrivene sestre su među korisnijim članovima ovog društva. Najbolje u školi, prve u društveno korisnom radu, vrijedne, ustrajne, poštene, iskrene, pouzdane, kreativne, komunikativne, brižne,.. lista je duga.

 

Mi ćemo nastaviti živjeti i oblačiti se kako želimo, služeći Bogu Dragom i ovom društvu kao i do sada. A Vas neka je sramota!”

 

 

 

 

Komentari

komentara