Magazin

Evo koji dio tijela koji muškarac gleda na ženi, ako je želi samo za prijateljicu

Napisao H. H.

Pitate se sviđate li se nekome? Novo istraživanje tvrdi da postoji vrlo jednostavan način kako da to otkrijete bez da vam ta osoba kaže i riječ.

Znanstvenici s koledža Wellesley i Sveučilišta u Kanzasu napravili su zajedničko istraživanje u kojem su zaključili da ako muškarac gleda ženu samo u lice, ne doživljava je na romantičan način. S druge strane, ako se muškarčev pogled spustio na grudi ili predio bedara, to je bio znak da je muškarcu žena privlačna.

Cilj istraživanja bio je kako znati je li netko nekome privlačan pa ako vas netko gleda samo u lice to ne znači nužno da se toj osobi uopće ne sviđate, već da vas samo ne doživljava na seksualni način. U istraživanju je sudjelovalo 105 studenata od kojih se tražilo da pogledaju fotografije žena i muškaraca te da odgovore žele li s osobom s fotografije samo prijateljstvo ili ljubavnu vezu.

Znanstvenici su zatim pratili pokrete njihovih očiju te su potvrdili prijašnju teoriju da muškarci spuštanjem pogleda na grudi i bedra žene zapravo procjenjuju njene reproduktivne sposobnosti, što ima veze s evolucijom.

Komentari

komentara