Magazin

OVE BILJKE IMAJU MAGIJSKU MOĆ: Donose vam pare, ljubav i sreću, a nalaze svuda oko nas

Napisao H. H.

Naši preci nisu imali laboratorije da pronađu ljekovita svojstva biljaka, ali su ipak znali za šta koja služi. To je zato što su vjerovali u njihovu magijsku moć.

Svi mi u svojim kuhinjama imamo razne začine i biljke, koje imaju i mnoga ljekovita svojstva. Međutim, naši preci, koji su te biljke i otkrili, prije svega su vjerovali u njihove magijske osobine. Evo koja biljka je dobra za bogatstvo i prosperitet, a koja za sreću, piše “Telegraf“.
Bosiljak za bogatstvo i prosperitet

Ako niste baš pri novcu, pokušajte s malo bosiljka. Bosiljak će vas natjerati da se preispitate šta je za vas zaista vrijedno i otvoriće u vašem mozgu razumijevanje kako da do toga dođete. Pokušajte da ga konzumirate tokom jutarnje užine za plodonosniji ostatak dana.

Ruže za ljubav i prijateljstvo

Znate da su ruže simbol ljubavi i prijateljstva, pa zašto ih ne iskoristiti kako biste poboljšali odnose oko sebe? One će čudo učiniti za romantiku, ljubav, prijateljstvo i porodične odnose. Mogu se koristiti i kao začin u hrani, ali od njih možete napraviti i piling ili tonik za tijelo.

Ruzmarin za iscjeljenje

Ako ste emocionalno povređeni, ruzmarin će pomoći da umirite i izliječite nevidljive rane. Vjeruje se da će smiriti trenutna osjećanja, ali i pomoći vam da u suprotnom emotivno postanete jača osoba. Učinite svoj dom mirisnim tako što ćete prokuhati kriške limuna, ruzmarin i vanilu u vodi.

Bijeli luk za zaštitu

Bijeli luk eliminiše sve vrste neprijatnosti. Ima brojne zdravstvene prednosti, ali to je takođe povezano sa zaštitom od zlih stvari, pa će vaš dom biti duhovno zaštićen. Nisu džabe prisutna vjerovanja da bijeli luk štiti od vampira i drugih zlih sila. U seoskim domaćinstvima često ćete vidjeti niske bijelog luka kako vise na kuhinjskom zidu, a to nije slučajno.

Majčina dušica za znanje

Prema vjerovanjima, majčina dušica je povezana sa znanjem i razumijevanjem. Ako je budete koristili, možda vam pomogne da bolje shvatite mnoge stvari u svom životu.

Karanfilić za privlačnost

Tu nije riječ samo o seksualnoj privlačnosti. Karanfilići će vam pomoći da shvatite šta vam je zaista potrebno i kako do toga da dođete. Osim kao začin za jelo, možete ga dodati u kupku.

Nana za jasno razmišljanje

Ako prolazite kroz težak period u kojem morate da donesete neke važne životne odluke, pokušajte da sjednete uz šolju čaja od nane i očistite svoje misli. Kao dodatni bonus, ona ima pregršt zdravstvenih dobrobiti.

Lavanda za ljepotu

Ponekad, svijet izgleda kao ružno mjesto i moramo ponovo da pronađemo životnu ljepotu. Lavanda je umirujući cvijet koji može pomoći da se opustite i pogledate svijet oko sebe drugačijim očima. Može pomoći i da pronađete ljepotu u sebi. Koristite proizvode za kupanje na bazi lavande.

Žalfija za čišćenje

Žalfiju u raznim kulturama smatraju dobrom za prečišćavanje kuće od negativnosti ili uticaja štetnih misli.

Cimet za sreću

Ako ste u potrazi srećom, dodajte cimet u šolju čaja ili u omiljeni desert. Kao i bosiljak, povezuje se s blagostanjem i vjeruje se da stimuliše intuiciju koja vam može pomoći da u svoj život unesete sreću i izbjegnete loše stvari.

Komentari

komentara