Magazin

Snijeg na cestama u BiH, a na ovim pravcima se otežano saobraća

Napisao H. H.

Dodatne poteškoće na ovim dionicama stvara jak vjetar koji mjestimično pravi sniježne nanose

Zbog izlijevanja vode na kolovoz otežano se saobraća na dionicama magistralnih puteva: Špionica-Ormanica, Ormanica-Gradačac, Gradačac-Bosanski Šamac i Klašnice-Prnjavor.

I na ostalim putnim pravcima jutros se saobraća sporije, po pretežno mokrom kolovozu.

 

Ugaženog snijega ima u višim planinskim predjelima zapadne i sjeverozapadne Bosne. Izdvajaju se putni pravci: Livno-Glamoč-Mlinište, Bugojno-Kupres, Kupres-Šujica, Ključ-Bosanski Petrovac-Bihać i Bosanski Petrovac-Drvar.

 

Dodatne poteškoće na ovim dionicama stvara jak vjetar koji mjestimično pravi sniježne nanose.

 

Skreće se pažnja na učestale odrone zemlje ili kamenja na kolovoz, posebno na putevima koji vode preko planinskih prijevoja, kao i na dionicama koje prolaze kroz usjeke,piše depo.ba

 

Na dionici autoputa A-1 Kakanj – Zenica Jug u mjestu Donji Tičići, zbog sanacije klizišta saobraća se sporije, u oba smjera jednom trakom.

 

Apeluje se na maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu i podsjeća da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

 

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

 

Još traju radovi na području Hrvatske na graničnim prijelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, zbog čega se tokom dana na tim graničnim prijelazima povremeno saobraća usporeno, saopćeno je iz BIHAMK-a.

 

Komentari

komentara