Magazin

Tramp donio pravila po kojima bi i Melanija bila deportovana iz Amerike!

Napisao H. H.

Advokati specijalizovani za imigracionu politiku tvrde da bi se nova pravila mogla primeniti i na prvu damu koja je u SAD radila kao manekenka 1996. godine, kada je imala turističku vizu

Nova pravila koja je Bela kuća izdala o deportaciji toliko su stroga da u slučaju da je Donald Tramp bio predsednik devedesetih godina 20. veka, čak bi i njegova supruga Melanija bila kandidat za deportaciju.

edna od važnijih tačaka Trampove predsedničke kampanje bilo je obećanje da će popraviti imigracionu politiku SAD. Kako se čini, za 35 dana koliko je na čelu države, to obećanje će održati.

Nova pravila o deportaciji su drastično proširenje politike Obamine administracije. Prema starim pravilima, deportacija je bila sprovođena samo ukoliko su neprijavljeni imigranti učestvovali u nasilnim krivičnim delima.

Međutim, naredba Trampove administracije cilja osobe koje su prekršile zakon, uključujući i one koje su “bile uključene u prevaru ili voljno netačno izjašnjavanje u vezi sa bilo kojim zvaničnim dokumentom koji predviđaju vladine agencije”.

Advokati specijalizovani za imigracionu politiku tvrde da bi se ova pravila mogla primeniti i na prvu damu koja je u SAD radila kao manekenka 1996. godine, kada je imala turističku vizu.
Melanija Knaus navodno je zaradila više od 20.000 dolara tokom sedam nedelja pre nego što je dobila dozvolu za rad u Sjedinjenim Američkim Državama.

– Da su sadašnja pravila tada bila na snazi, takav slučaj bio bi prioritet – smatra advokat Hasan Šafikula.

Njegova koleginica Šeril Dejvid slaže se sa tim:

– Ukoliko je Melanija radila dok je imala turističku vizu sigurno bi prekršila pravila i ukoliko bi to došlo do imigracionih službenika procedura deportacije bi bila započeta.

Telegraf.rs

 

Komentari

komentara