Magazin

DJEVOJKA KOJA JE U DISKOTECI ZADNJA PRIČALA sa trojicom poginulih mladića: “Upoznali smo se i onda…”

Napisao H. H.

Djevojka iz Viteza jedna je od posljednjih osoba koje su vidjele i razgovarale sa mladim Zeničanima.

Potraga za trojicom mladića iz Zenice koji su nestali u subotu navečer završila je tragično pronalaskom automobila i dva tijela u koritu rijeke Lašva.

“Dana 5. februara 2017. godine godine, oko 17.30 sati, Policijskoj stanici Centar u Zenici je od strane članova porodica prijavljen nestanak mladića D.H., K.A. i B.A, piše “Doznajemo“…

Odmah nakon prijave o nestanku mladića formiran je operativni štab koji je bio zadužen za koordiniranje svim aktivnostima koje se poduzimane tokom protekle noći i koje su nastavljene danas sa ciljem ponalaska nestalih mladića.

Na područje Srednjobosanskog kantona su upućeni i timovi Specijalne policijske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUP ZDK), kao i službenici kriminalističke policije, koji u saradnji sa službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona poduzimaju potrebne mjere te vrše intenzivnu pretragu terena sa ciljem pronalaska lica.

Pretragom terena i korita rijeke Lašve na širem području Kaonika, pripadnici ronilačkog tima Specijalne policijske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona su danas, oko 10.30 sati, locirali vozilo u rijeci Lašvi, nakon čega se pristupilo izvlačenju vozila i te aktivnosti su još uvijek u toku”, navodi se iz MUP-a ZDK.

Djevojka iz Viteza jedna je od posljednjih osoba koje su vidjele i razgovarale sa mladim Zeničanima.

Prema njenim riječima, prišao joj je jedan od mladića, upoznali su se i popili piće.

Potom su nju, njenu sestru i prijateljicu zvali da idu zajedno sa njima u Tron, međutim one nisu prihvatile poziv.

Komentari

komentara