Video

KAD SAM VIDIO KAKO GUTA SEMAFOR, SHVATIO SAM DA JE VRIJEME DA POBJEGNEM” – Kako se u centru grada otvorila rupetina i u par sati usisala pola ulice

Napisao H. H.

Nasred jedne od najprometnijih gradskih prometnica japanske Fukuoke u utorak oko 5 sati ujutro po lokalnom vremenu otvorila se rupa koja je u sljedećih nekoliko sati narasla do 30 metara u dužini, 27 u dužini, a duboka je 15-ak metara, javlja agencija Kyodo.

Prvo su se zapravo formirale dvije odvojene rupe, no one su se nedugo potom ‘ujedinile’ i ponor se počeo širiti, a u međuvremenu je ispunjen vodom koja dotječe iz puknutih cjevovoda, piše “Jutarnji“.

Na snimci zabilježenoj nedugo nakon što je asfalt počeo propadati vidi se kako rupa guta semafor na velikom raskrižju.
– Vani je još bio sumrak pa sam se prvo zapitao je li se to doista događa. Kad sam bolje pogledao, vidio sam dvije rupe kako rastu. Prestravilo me kad je pao semafor blizu kojeg sam stajao. Tad mi je sinulo da bih trebao zbrisati odavdje, ispričao je jedan mladić koji je posvjedočio otvaranju rupe.

Sve okolne zgrade su evakuirane zbog opasnosti da bi se mogle urušiti, a sumnja se da je otvaranje rupe povezano s radovima na novoj liniji podzemne željeznice koji se odvijaju u blizini mjesta incidenta. Gradske su vlasti angažirale sve službe kako bi utvrdile što je pravi uzrok ovog događaja zbog kojeg su dijelovi Fukuoke ostali bez struje.

Fukuoka je najveći grad na južnom japanskom otoku Kyushuu.

z

 

Komentari

komentara