Trudnoća i majčinstvo

Poslije 4 pobačaja, više nije mogla da zatrudni: Sestrin potez izmjenio život cijeloj porodici! (FOTO)

Napisao H. H.

Kada sam u 9. nedelji izgubila blizance, otišla sam po drugo mišljenje. Našla sam se sa hirurgom koji mi je pokazao kako izgleda moja materica. Bila je to velika lopta tkiva, otkrila je Ajmi

Ajmi Morisbaj (26) i njen suprug Džejk iz Australije pokušavali su da dobiju dete od njene 21. godine. Ali, Lekari su paru saopštili da zbog ranijih operacija Ajmi nikad neće moći da ima decu.

Taman kad je počela da se navikava na tu činjenicu, nazvala ju je sestra Šejna.

“Hajde da imamo bebu!”, rekla joj je i ponudila se da joj bude surogat majka!

“Nije mi bilo jasno zašto bi rizikovala svoj život da rodi dete za mene. Nisam mogla da verujem da bi neko rizikovao sve za mene”, ispričala je Ajmi za Dejli mejl.

Kada je imala 21. godinu, Ajmi je završila u Hitnoj pomoći zbog bolova u abdomenu, uzrokovanih njenom Hiršsprung bolešću, koja joj je dijagnostikovana godinama ranije. Tada su ustanovili da u reproduktivnom delu ima jako puno tkiva.

Doktor joj je savetovao da počne da radi na bebi ako želi ikada sa ima decu. Usledilo je osam bolnih ciklusa vantelesne oplodnje i četiri trudnoće koje su se završile spontanim pobačajima.

Ajmi je kasnije saznala da su njene ranije operacije pretvorile njenu matericu u klupko tkiva koje otežava opstanak bebi.

“Kada sam u 9. nedelji izgubila blizance, otišla sam po drugo mišljenje. Našla sam se sa hirurgom koji mi je pokazao kako izgleda moja materica. Bila je to velika lopta tkiva. Tada sam se vratila mom specijalisti za vantelesnu oplodnju, koji mi je rekao: Nećeš moći da ostaneš trudna. I, to je bio kraj”, ispričala je Ajmi.

Ali, njena sestra Šejna došla im je kao anđeo kada su njih dvoje već odustali od bebe. Ona je inače već majka dvoje dece.

Šejna se podvrgla vantelesnoj oplodnji sa jednim od Ajminih zamrznutih embriona koji su ostali sačuvani usled pranijih pokušaja začeća.

“Čim smo se dogovorile, odmah sam dala otkaz kako bih bila bliže sestri”, objasnila je Ajmi.

Šejna je rodila prelepu devojčicu Frančesku u vodi, a Ajmi i Džejk su bili prisutni na porođaju.

“Iskusila sam i rađanje svoje ćerke i porođaj svoje sestre. Kad je Frančeska izašla iz vode i moj muž presekao pupčanu vrpcu, ja sam se oduzela. Nisam mogla da se pomerim. Nisam mogla da verujem šta je upravo učinila”, ispričala je Ajmi.

beba

Frančeska danas ima sedam meseci i vrlo je srećna beba. Šejna se takođe oseća dobro i brzo se oporavila nakon porođaja.

“Moj najveći savet majkama koje pokušavaju da pređu sve granice jeste da je u redu prestati da pokušavate da zatrudnite u svom telu. Na kraju krajeva, moja ćerka danas ne bi bila ni tako srećna ni tako zdrava, da sam je ja rodila”, zaključila je Ajmi.

Komentari

komentara