Trudnoća i majčinstvo

Vježbe da postignete cilj – Vježbajte i brže zatrudnite!

Napisao admin

Kada želite ostati u drugom stanju, sve o ćemu mislite jeste da promijenite način života i prehranu kako bi što brže došli do tog cilja. Međutim, možda niste znali, ali postoje i vježbe koje vam mogu pomoći da što prije postignete ovaj cilj. Ove vježbe će vam pomoći i da vaša trudnoća bude zdrava. Zdravo tijelo će prije ostati u drugom stanju, a ujedno ćete kontrolisati i svoju težinu. Težina je jedna od glavnih problema kada pokušavate začeti. Zbog toga biste trebali redovno vježbati prije začeća , kko bi vi i vaše dijete bili zdravi. Pogledajte vježbe, koje će vam pomoći da što prije ostanete u drugom stanju.


Ilustracija (Foto: Cure.ba)

1. Kada namjeravate ostati u drugom stanju, morate probati jednostavne vježbe koje osiguravaju pravovremenu i pravilnu ovulaciju.

2. Prenatalne vježbe su drugačije od redovnih kao što su skakanje, istezanje ili previše teške vježbe koje mogu dovesti do pobačaja.

3. Hodanje je jedna od najučinkovitijih prenatalnih vježbi. Hodanje je lagana aerobna vježba koje ne dovodi do abdominalne traume. Sporo hodanje je zdravo. Možete nastaviti ovu vježbu, čak i nakon začeća.

4. Biciklizam je zdrvo za tijelo na mnoge načine. Biciklizam opušta mišiće nogu i bedara, poboljšava cirkulaciju, pomaže u gubljenju težine, jača mišiće zdjelice i povećava protok krvi.

5. Meditacija je učinkovita vježba koje ne samo da opušta um, nego i tijelo. Kad žena planira ostati u drugom stanju, ona moćže biti pod stresom koje može odgoditi trudnoću. Miran um i tijelo održava vas aktivnom i fit. Meditacija također povećava protok krvi u organe.

6. Plivanje je jedna od najboljih prenatalnih vježbe za žene. Možete nastaviti s plivanjem čak i nakon začeća, ali kontaktirajte vašeg doktora prije nego što to uradite, jer neke žene imaju trudnoću visokog rizika. 

To su neke vježbe koje vam mogu pomoći da što prije ostanete u drugom stanju. Ove vježbe mogu biti nastavljene i tokom trudnoće, ali uvijek pitajte za savjet svog doktora. 

cure.ba

Komentari

komentara