Trudnoća i majčinstvo

Ova priča je vrijedna spomena – "Mama, ne boj se. Tvoje dijete može biti sretno. Kao što sam ja."

Napisao admin

Tako počinje odgovor na pismo trudnoj mami koja saznaje da nosi dijete s Down sindromom. Priča je to koja će vas ganuti do suza, jer, „ne boj se mama” poručuju joj oni sami, djeca s Down sindromom.


Mama i beba (Foto: Korisno.net)

„Draga buduća mama, ne boj se. Tvoje dijete može biti sretno. Kao što sam ja.“

Tako počinje odgovor na pismo trudnoj mami koja saznaje da nosi dijete s Down sindromom. Priča je to koja će vas ganuti do suza, jer, „ne boj se mama” poručuju joj oni sami, djeca s Down sindromom!

Zdravko je bio njezino prvo dijete. Rodila ga je kada je imala 20 godina. A onda je uslijedio šok. „Ta vam djeca inače ne pričaju, ne hodaju, neće nikad samostalno jesti, neće nikad samostalno hodati, neće ništa. Ja sam rekla ono ok. Veli ona dobro, kad je tebi dobro, meni još bolje.“ riječi su liječnice koje mama Angelina nikada neće zaboraviti. Danas ima 15 godina i predstavlja Hrvatsku u međunarodnom spotu udruga osoba s Down sindromom. Za vrijeme snimanja skoro je kaže pao u nesvijest: „Trema je bila da ti ne pričam.“

Bezbroj pitanja, strahova, osjećaj krivnje. Sve to mučilo je Kristijanove i Vitine roditelje. I oni su djeca s Down sindromom. „Bilo je komentara tipa joj kako život nije fer, pa kako baš vama, zašto vama. Ali mislim nama je to u neku ruku bilo smiješno jer ima i gorih stvari u životu.“ kaže Matija Fojs, otac jednoipolgodišnjeg Vite.

Kada ih upoznate, shvatit ćete zašto tata Matija kaže da ima gorih stvari u životu. U biti, oni su najbolje što im se dogodilo.

korisno.net

Komentari

komentara